Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Thursday, November 26, 2009

Jiwa Gundah hati gulana

Hi, agak lama gak aku tak update blog aku ni. Yup, maybe takde mase kot. Anyway, Hari ni merupakan Hari jadi aku kalau ikut kalendar islam la..10 zulhijjah. hehe..
Aku ingin mengucapkan "SELamat Hari Raya Aidil Adha" kepada semua umat islam yg menyambutnya dgn cara yg betul dah di rahmati Allah. (Jgn plak korg gi sambut raya kat club2 plak, dikhuatiri akan dilaknati-Nya, siapa la aku yg menentukan dosa pahala korg, hanya sama2 mengingati dan menginsafi. amin) --->
sempat lak aku wat ceramah. haha!

Sejak kebelakangan ni, aku byk berfikir....berfikir....berfikir...tentang masa depan aku, masalah aku, dan mcm2 lagi la.. & ade satu perkara yg slalu menggangu fikiran aku. Slalu gak aku kongsi cerita kat best friend aku. And aku pun kesian kat dia sbb dia pun terlibat skali dgn perkara tu. Dia dah tersepit kat tgh2 antara dua isu. Aku rase bersalah plak. Aku nk tau pendapat dia. Tp aku tau, yg isu kali ni, dia agak pening nak bg pendapat..kadang2 ye, kadang2 tak, kadang2 perlu. kadang2 jgn. Haha, sori bro. aku tak berniat pun nak pening2 kan kepala ko. Aku tau isu ni agak rumit skali.

Bila aku try bangkitkan isu ni dgn family aku. Awal2 lagi dorg dah ckp "NO". erm.. tak bleh nk wat ape la.
kena la dgr ckp family. Walaupun aku tau, skrg aku ada hak dan kuasa utk menentukannya. Tp aku masih dilemma, kena jaga hati semua org. kalo buat yg ni. hati org ni yg terluka. kalo wat tu, hati org tu yg terluka. Pernah tak diorg fikir psl hati aku.

Ramai yg ckp, diorg faham aku. tp diorg tak faham aku. sbb aku sendiri pun tak faham aku.
hurm.. Aku just nk semua org gembira.. Tu je, tlg la...kalo bleh, biar la aku yg carik korg..
jgn la korg susah2 carik aku..Sbb aku tak nak menyusahkan korg. itu aje, kalo time tu aku tak carik korg.
korg jgn la amik hati or ape. sbb bukan aku sorg je yg ada dlm dunia ni.
mungkin ade org lain yg lagi lyk utk korg.

(ape yg aku merepek ni? arghh!)

Wednesday, November 4, 2009

kesibukan yg agak kritikal

Bermula dari 5 Nov 2009, aku akan mengalami kesibukan yg agak kritikal di mana aku akan menjalankan eksperimen yg memerlukan daily observation. So, aku mintak maaf awal2 takut2 aku tak sempat nak update blog aku ke, tak reply msg korg kat FB or Myspace or email..

SOrry sgt2...
Sorry mak and ayah.. along balik tahun depan kot
Sorry adik2...nnti along blanje mkn and tgk wyg ok?
Sory kengkawan...nanti2 la kita lepak...

Sunday, November 1, 2009

Banner Concert TM



Ahad, 1 november 2009.

hari pertama dlm bulan Nov, Ahad dlm bahasa arab ialah satu. mmg kena date dgn hari. Dan hari tu aku dan band aku, pertama kali join battle of the band. Mmg style. Pertama kali aku perform dlm kotak.

Event Banner Concert TM tu di organize oleh TM malaysia, tujuan dorg wat banner concert tu sbb ape ntah aku pun tak tau sgt yg aku tau, band aku kena perform dlm kotak. Diorg mmg nak band perform dlm kotak tu..sbb nanti dorg rakam kitorg perform pastu akan dijadikan banner dlm website dorg. slalu kita tgk banner dlm website mcm iklan ke, paling gempak pun flash video. Aku suka idea dorg ni..mmg style korg bleh usya everyoneconnects.net
Mmg style!!

Setiap band yg join spatutnya kena cover lagu "Through my window", lagu yg Bunkface main tu. Soundtrack utk iklan TM (ala yg org kertas nak gi sberang bangunan nak jumpe aweq kertas gak). Tp kitorg cover lagu tu dgn melody yg grunge..tak salah rasenye kalo kita ubah melody ikut creativity masing2. Tp jgn ubah lirik sudah la..haha!!

Aku prasan gak ramai org wat muka terkejut mase kitorg bwak lagu tu..yela, mmg 100% lain dari original version. haha..