Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Wednesday, December 30, 2009

2009 & 2010

Semakin hari semakin jauh kita dgn 2009...semakin hampir kita dgn 2010..
Perasaan aku, ntah la..bercampur2... Happy,Takut,rase tua.....erm..macam2 gak la..

Happy-sbb umur aku masih panjang and dpt menikmati tahun2 yg mendatang, maybe tuhan nak aku terus hidup (tingkatkan amal ibadat, amin)

Takut- sbb aku dpt rasekan "Hari" itu semakin hampir dgn kita!! tanda2 pun dah byk kita nampak, tp mcm wat2 tak nampak plak.

Rase tua- haha, makin lama makin meningkat umor aku!!! tidak!!! rase mcm dah tua plak!!!!

hahaha..!!!



anyway...

SELAMAT DATANG 2010!!!





Thursday, December 24, 2009

ROTTW Soundstage 2009 Finalist


Finalist utk ROTTW Soundstage 2009!!!!!




ROTTW Soundstage 2009

Soundstage 2009, aku rase itu la aktiviti yg sgt penting dlm jadual tahunan aku selain potong rambut.. haha!
Sebnarnya, kitorg mmg taknk join event ni dari dulu lagi..tp sbb aku tgk saingan dlm event tu..band diorg mmg bleh tahan gak la. nak nak plak Abg Rom bleh cabar kitorg utk join..so, ape lagi..join la.. hahaha!!

Event tu diadakan pada 19 and 20 december 2009 di Rooftop Melaka Mall, Bandar Melaka, Melaka.
Band kitorg sepatutnye main pada 19hb, tp disebbkan cuaca kurg menentu & event pun start sgt lmbt..
so ktorg terpaksa main pada 20hb plak..so, byk gak la plan kitorg nk g jalan2, mandi manda cancel..sedih...

Pada 19hb, kitorg just tgk2 je band2 yg perform..ade beberapa band yg ade potensi utk naik (mengikut citarasa aku la).. ada ala2 muse, ada ala2 funky-groove..mmg style la..ada yg poser abes..ade yg kate band grunge core, tp main mcm lagu2 rock tangkap leleh je. ape la..

Abes je event mlm tu dlm kul 3 pagi. kitorg tgh pening nak carik tempat tido..mmg gila babi..gi semua hotel..
semua fullhouse..gi bandar melaka, semua penuh..gi MiTC penuh, gi ke jln nk je jasin pun penuh..
last2 kitorg decide parking kat depan McD. tido kejap kat situ..2 jam lepas aku terlelap, tetibe aku bangun. aku tgk sebelah aku si gemok tido dengkur abes..pastu aku tgk ijam tgh jalan ulang alik kat depan kete..aku tanye dia, "nape ijam?"..dia jwb " aku ngantuk la dill, tp takde port nk tido". Pastu aku terus start enjin kete, gi RnR kat dgn ofis pusat pelancongan (yg ade tiga menara tu).

sampai situ aku terus suruh bandmates aku g tido kat wakaf kat situ...pergh....
nikmat wey dpt baring secara normal...lega tulang blakang aku ni.. Tp mmg hari kitorg masing2 tak cukup tido...sbb baru je nk lelap..tetibe makcik guard dtg la.. pastu pakcik polis dtg mintak IC la..keco betul org melaka ni..takleh tgk org senang ke? pundek! last2 kitorg g kat Melaka Mall, g lepak kat tempat parking..terus tido smpai kul 3..kat situ mmg best..angin sedap je...sepoi-sempoi bahase gak la...lelap aku..sampai termimpi2..

Event start je..kitorg terus kelam kabut nak tune la.. nk setting strap la..terkentut2 la..nk terkencing la..
sbb kitorg band ke 2..mmg agak shock la.. naik je stage..aku terus gigil abes.. 1st time aku rase camtu..sblum ni
perform relax je..mungkin kat atas bumbung kot..so mcm gayat2 sket..wakakaka!!!
ari tu aku pakai digital efx abg rom, aku dah setting sound aku 2mggu sblum event..tp aku cuak gak la..sbb footswitch dia agak rapat2..so takut tersalah pijak..and aku lupa position setting sound aku..mmg kelam kabut.. Tommy ckp, kat atas stage ko ade mase 10minint je..dlm 10 minit tu la ko nk setting..nk ckp n main lagu..mane cukup..haha!!

Tp lepas aku dah paham n igt setting aku..kitorg terus start...1st song, artificial smile..tempo agak laju..
maybe sbb chris pun tgh gugup gak kot...tp nasib baik wasted waste aku yg start tempo...mmg smart gak la mood lagu tu..dgn sound gitar yg garang and jelas...bass yg padat dan mampat kena plak dgn bunyi drum yg sound mcm setting slipknot...tp part last tu, tetibe ijam nye bass tak berbunyi plak..
terigt aku insiden mase main kat Banner concert, sunway..Nasib baik, kitorg ade plan yg part last tu, ijam lompat kat crowd..fuh, mmg terbaik la ijam lompat...judge pun siap tersenyum...mmg well covered la jam!!
kita di tahap profesional ni., hahaah!!!!

abes tu..kitorg lepak jap, pastu terus chow...sbb masing2 dah lemau..singgah Dataran pahlawan sat, jumpe famili aku..pastu terus gerak kl...sampai kl dlm kul 12mlm..sbb cuaca tak berapa baik...sampai2 je umah ijam..
miela call aku..dia ckp band kitorg no.6 dlm top 10..dah top12 layak ke final..aku happy gila dgn budak2 band aku...mmg berbaloi dgn pengorbanan kita mggu tu.. huhuhu..

tp, ni baru permulaan je... tunggu final nanti..yeah!!!












Friday, December 11, 2009

Mulut Busuk

Apsl sekarang ni mulut ko mcm puki ah?
Kenapa ko suka ckp benda yg buat aku sakit hati?
Aku ade buat salah dgn ko ke? Lagipun aku jarang lepak dengan ko.
Tp ko mcm tak puas hati dgn aku plak.

Nasib baik aku bleh lagi bersabar..
tp pasni, kalo mulut ko dah tak bleh nk dikawal.
Terpakse la aku tumbuk muka kesian ko tu..

ko jgn fikir ko kawan aku, aku bleh layan ape ko ckp.
Aku tau ko sengaja ckp mcm tu. and, member lain pun prasan.
diorg tanye aku knp aku bleh relax je bila ko ckp macam tu.
Sbb aku kesian dekat kot.. lg pun bak kate sami dlm cite storm warrior
"Jgn keterlaluan, takut merosakkan perhubungan:

apa2 je la.