Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Wednesday, December 22, 2010

ok, ini bosan

Aku sbnrnye malas nk buat entri baru, konon nak berehat la kan. (poyo)
Igt nk start balik lepas masuk tahun baru, tp disebabkan uitm punye web security yg mcm hampeh..
Membuatkan aku untuk layan entri baru.

Ade ke patut diorg block semua link2 faeveret aku? Facebook, myspace, twitter, youtube?
Dah la uitm puncak alam ni dah mcm panjang jarak burung tekukur, pastu internet pun ade limit.
Yang boleh bukak, google, yahoo, mail. dgn blogspot.. mmg tahniah la blogspot, kau akan jadi faveret web aku weekdays ni.

grr........


macam har!



okbai.

Monday, December 20, 2010

UiTM jahat! benci!

Tgh syok2 bukak laptop pagi2 dalam lab, niat hati nk check Facebook.
Bile dah login je via wifi uitm, aku taip la www.facebook.com.


Sekali keluar page access denied!


Cis, sampai hati uitm block fb!! kejam gile!!! arghhh!!!


okbai.

Thursday, December 16, 2010

Typo error

Sbnrnye tajuk entri ni,

"BULAN PENUH MISTERI"

Bukan pasal bulan malam kat langit tu
ni bulan disember ni ha... tajuk entry ni misteri kan?
Sbb apa aku ckp misteri? sbb ade perkataan misteri
kat entri tu. (eh, kejap eja entry jap entri, mane satu ni?)

Bulan disember ni kire bulan terakhir dalam setiap tahun.
(ok, info bodo kan? sorry)

Straigttodapoint, bulan disember ni feel aku agak lain sket,
tiba2 dtg mood emo, sedih, lonely, gersang. Sbb, aku break dgn
aweq aku bulan disember la.. sedih wei... aku sygkan dia... huhu
tp dia syg aku lebih sgt, sbb tu kami takde jodoh.

Aku harap, tahun depan (kalau pjg umor la, insyaAllah)
aku taknak hadapi bulan disember macam tahun ni.
Aku benci kau disember 2010. aku nk bunuh diri..eh tak
aku nk bunuh diri aku yg lama, aku nk hidupkan kembali
dill azahar yg sbenar,,,jyeah!


-__-" bosan kan? Ocibai! eh, typo plak
Okbye!

Sangap

Dah dekat setahun aku tak dating. sangap plak
Bukan takde kawan2 ajak lepak. tp kadang2 nk gak merase
bibit2 cinta mcm orang lain.

Tgk member2 smua dating je mase weekend.
Geram plak. Asyik main sabun je. bosan la.
kulit kering i tau!

ok la, esok gak aku try ajak dating
dgn Makcik Siti Janda depan rumah aku ni,
Biarkan anak2 dia jeles.



okbai.

Sunday, December 12, 2010

Melodisaster Soundstage part 2

Day 2, Final stage


Jadual Final Soundstage 2010.


4.30pm Baru sampai, muka masing2 baru bangun tido.


Setting efx kat blkg stage, nebes beb!


ijam pun nebes gak,
takde pic chris plak.


Ijam sempat lagi ajuk "member". hehe


setting2 sket


Kami perform lepas INCRIES, crowd bleh tahan gak kan.


nice! credit to Kaka Perawan


Lepas perform, with NANA and ROA


Nak menunngu result tu yg lebam tu..


Diorg ni sampai tahap camni menunggu. hahaha!


Fuh, saspen2!

Pemenangnye!!!

MELODISASTER!!!!!!


Alhamdulillah!!


Bersama PAPA ROM!


KAMI LAH JUARA! TERIMA KASIH Tummy TRIM!

Melodisaster Soundstage part 1

Day 1st, Qualifying round


aku and ijam, sblum sampai ke event area.


lepas parking kete, menapak ke muzium telekom.


tgk 1st band, PARABOLA perform. member2 aku tu. yeah!


Turn kitorg lak perform, muka masing2 nebes. (nervous)


Dah abes perform, gi lepak maplay.


Lepak2 dgn kawan2 seperjuangan. yeah!


pastu aku lemau, sampai tertido. style kan?


Yeah! layak ke final round!

Thursday, December 9, 2010

Soundstage 2010 : Final!

Fuh! Alhamdulillah ! kitorg layak masuk Final! Syukur beb! Igtkan kitorg tak layak lepas band2 lain yang bertanding agak mantap!
Lepas kitorg tahu yang kitorg layak, baru kitorg sedar yg masih ada lagi yg terima music yg kami bawa. Masih ada peluang untuk kami beraksi. Syok beb, stage tu, dah mcm main rock the world. Kalau la time2 gig, organizer provide barang2 cam kat stage tu. Mmg aku takkan berhenti main. hahah!!

So, kitorg practice pada malam Jumaat. Aku abes je wat labwork terus shoot balik kl. Rehat2 jap. Sempat lagi gi carwash. Sbb tgk kete aku dah mcm haram dah rupenye. Malam tu kitorg Jamm kul 11- just mantapkan lagu STRANGE tu. Segala kesilapan masa saringan hari tu, telah kitorg repair, moga2 final nanti berjalan lancar!

Paling style nye, lepas practice kitorg gi Uptown Danau kota, jalan2 cuci mata. pastu lepak kat maplay. Balik kul 4 pagi kot. Sampai rumah dah kul 5 pagi.. mmg lajak subuh la jawabnye. (baru igt nk solat subuh mintak berkat). Tapi aku sedar kul 9 pagi, sbb adik aku kejutkan aku. Dia suruh aku antar dia gi kedai nenek aku, sbb lapar katanya. So, aku gi la hantar, alang2 tu bfast skali. Pastu makcik aku suruh angkat beras 50kg dalam van letak kat kedai. Aku dgn machonye letak la guni beras tu kat bahu kanan aku. Pastu aku try angkat "prapp!" mak aih! meletop beb bahu aku. sengal terus satu badan. Aku terus balik rumah tido..

Aku sedar je dah pukul 3! Janji dgn ijam nk gerak kul 3.30 ptg. kelam kabut aku mandi pastu sembahyang. Pastu aku baru prasan, tangan kanan aku lemau2. baru teringan tulang bahu aku mcm misplace je. Mintak mak aku tolong urutkan. mmg menjerit la kan... Tapi sbb ade final soundstage2010, aku gagahkan diri gak. Mak aku ckp, jgn buat tak elok plak nanti. kang tercabut bahu tu. (mak aku ni buat lawak ke ape?)

Aku terus gi umah ijam and alam. Pastu terus gi Muzium telekom tempat final soundstage tu la. Sampai2 mmg lambat la.. Dan sedihnye kitorg terlepas turn PARABOLA. aku rase serba salah sgt2. TAk dapat nk tgk BOB RUDEAN perform. sorry bob! tapi aku tau, kau mesti wat yang terbaik!

Turn kitorg perform, Start dgn Bagi Salam, terus masuk lagu STRANGE, mmg terbaik la. Aku rasa itu la persembahan yang paling berkualiti yang penah melodisaster persembahkan. Aku rasa sgt relaks je mase perform. walaupun aku tgh crowd yg agak ramai dan memberangsangkan termangu tgk kitorg perform. Tak tau la diorg rasa kagum atau bosan. Seblum start 2nd song, CRASH. Aku sempat membebel,

"Aku nak minta masa bercakap jap, tak kisah la kalau pihak juri nak tolak markah. Aku nk kenalkan bandmates aku. Hizam sbg bassist, Chris sbg drummer dan aku Dill. Kitorg tak kisah menang atau kalah, sbb aku tahu yang kita semua adalah pemenang. Aku nak kita semua enjoy our music! yeah!!"

Kata2 merepek aku disambut meriah oleh crowd (dah mcm Perdana menteri plak aku. bahaha!)

Sambil tu aku sempat lagu adjust distortion aku, aku naikkan tone dgn level. ngam2 kluar sound grunge yg aku nk tu.
Mmg CRASH bagi VIBE menggila! part last lagu tu, aku terus campak gitar aku dan terus lompat ke arah crowd. Yeah! Crowd Surf baby!!

Mmg terbaik!

Nak tau sape yang Menang??
















Kami lah JUARA Soundstage2010!!! wiiihuuu!!!

Tak percaya? nah, tgk official result ROAD TO ROTTW SOUNDSTAGE 2010

Wednesday, December 1, 2010

Soundstage 2010 (1st day)



Tahun ni band aku join gak masuk The Road to ROTTW Soundstage 2010. Aku just bleh ckp yg event ni dah mcm Malaysia's woodstock Music Festival la. Sbb band2 yg perform kat sini, kebykan band2 otai underground yg slalu sgt nama band diorg kat flyers gig kat malaysia ni.
Aku cuma tak suka satu je psl soundstage ni, iaitu atmosphere dia sgt berbeza compare dgn gigs.

Sbb soundstage ni berkonsepkan battle of the band, cuma band yg main bukan band baru nk up, bukan band baru smlm ditubuhkan,
bukan band suka2 :: Tapi band2 underground yg tak kurang hebatnya. walaweyh!!!

MELODISASTER

pun ok gak band ni. hahaha! Ya! ini lah nama band aku. Sejak aku abes skola, sampai berbulu lebat ; inilah band aku.
Bangga juga la aku nk ckp yg band ni tiada conflict perebutan harta atau aweq. Semua clean and smooth. hahaha!!!
semoga keharmonian dalam band ni akan kekal. amin.

Tahun ni Soundstage2010 diadakan di muzium telekom, Kuala lumpur. betul2 kat blkg menara maybank kotaraya.

Jadual Soundstage korang bleh tgk kat entri sebelum ni. Ade 52 local band yang join Soundstage2010. Aku rasa sama macam tahun lepas, mase soundstage2009 kat melaka dlu. SKrg kat KL, so agak senang untuk aku ke sana. dekat dgn rumah. parking pun senang nak carik. Cuma port makan dia jauh skit la. ade je maplay kat situ, tp kurang best. Kalau nk best kena gi kotaraya atau pun Jln Tar.


HARI PERTAMA SOUNDSTAGE 2010

Band aku perform hari ahad, tp aku saje je singgah sane mase hari sabtu tu. Sbnrnye, aku nk gi bukit bintang nak beli tali guitar aku. Alang2 aku dgn Ijam, so kami pakat sama2 gi tgk event tu. (konon2 usha line la haha). Sampai sane, aku tgk stage dia dgn setting instrument dia agak tiptop compare dgn setup tahun lepas. Stage pun agak besar, dgn bumbung yg kukuh. sound pun terbaik sbb dikeliling dinding tapi open di bahagian atas. Character echo sound sgt best, melantun2 beb bunyi dia. geram je aku dgr. (musician paham kot feeling ni, haha).

Majoriti band yg perform, ialah band2 hardcore. aku tertarik dgn satu band ni. INCRIES. Tp bile cam balik aku tgk mcm ade lineup band BLACK TERRITORY je. Drummer dia pakai snare bapak tebal dah menghasilkan satu bunyi yg boleh membakar line drummer2 lain. Meletop beb! mantap gila bunyi dia. Bagi aku, band tu sgt terbaik and berpotensi utk jadi juara mungkin disbbkan kehandalan drummer mereka. nice!

Ada gak band2 yg ala2 bunkface, bittersweet. Nak gaya2 Slam skit. Walaupun music yg diorg main best, ade hook and catchy, tp music camni agak membosankan la. sbb dah slalu sgt org dgr kat radio and tv. So, diorg kurang BOLD kat soundstage. Lagi pun diorg kena tau yg
juri2 diorg bukan nye Azmin, bukannye Ajai, bukannye Simon cowell. Tp otaimer rock malaysia. huhu!

Aku stayback smpai kul 7 je, sbb dah maghrib kena la balik, sembahyang (konon!). Sbnrnye aku ada janji nk lepak dgn geng2 #amanah #tahi twitter #Twtup hari tu. So, kena la gi. kang nanti ape la diorg cakap kan? hahaha!!

p/s: Soundstage 2010 2nd day. nanti aku buat eh. sbb aku dah malas dah ni. huhu. okbai!





Soundstage 2010 : Saringan

Road to ROTTW Soundstage 2010, adalah acara kemuncak band aku, Melodisaster. Kitorg sbnrnye malas nak join event ni. Sbb kitorg pun dh lame tak perform, takut masing2 dah berkarat. Tapi kitorg akhirnya masuk gak Soundstage2010.

Cuma persiapan kitorg agak berbeza compare dgn tahun lepas. Tahun lepas, kitorg rajin gila practice. Memang prepare abes2an.
Agak mantap persembahan kitorg mase Final Soundstage 2009 kat melaka tahun lepas (berdasarkan komen crowd la), tp sbb takde rezeki kitorg just dpt dalam kelompok top10 je la..

Tahun ini, mmg aku jujur la.. kitorg tak brape nk hardworking sngat. Practic e pun depends pada masa masing2.
Kadang2 aku tak free, kadang2 Chris tak free. Sorry ijam, jangan marah eh. Kami mmg busy. ahah!!

Yang paling style, kitorg dah prepare 2 lagu. Salvation dengan Crash.
Tapi tuka last minute, lagu Salvation ke Lagu "Strange" a.k.a PELIK.
Mmg nice, esok saringan :: kitorg bleh main tuka lagu2.. Tapi awal2 dlu sblum start practice, aku ade ckp kat diorg
kali ni, kita main untuk enjoy la eh. Anggap la ni mcm gig. Kalah menang blkg cite. Yang penting, enjoy!!

Masa hari saringan, kitorg band yg ke 4. tak silap aku la. Awal2 gak la.. Mase opening act, guest band "MADDAME"
THanks pada mereka sbb dah ON kat MODE grunge spirit dalam diri aku. hahah!! Lepas tu PARABOLA perform.
PARABOLA ni band member2 aku, cebisan daripada SOURTURY dan STONESGARDEN, cuma vocalist je aku baru kenal.

Aku suka betul riff Boy Razif (PARABOLA) mmg ada ciri2 KIM TAHYILL weyh!! BOB RUDEAN masih lagi MUDA line bass dia pun still mantap. Pergh! mmg gempak la diorg perform, mesti practice kaw2 punye. GRUNGE NOT DEAD! itu je yg mampu aku ckp lepas tgk MADDAME dan PARABOLA perform..

Lepas 2,3 band baru turn aku. pergh.. mmg nebes gile aku kat backstage. Terkulat2 nak tune guitar.. haha!
Fuh! Bismillah. Dalam nebes2 tu, sempat lagi bergambar. haha! THanks to member2 CHris sbb sudi jadi photographer kami.

Naik stage je, efx and distortion, Alam dah tolong setting kan. terus kami main.
Secara jujurnye, Lagu Strange ni (mase saringan aku ckp tajuk lagu ni "PELIK") mmg kitorg tak abes tight lagi. Tapi bagi aku, lagu ni mmg ada vibe dia. Lagu ni ada sesuatu yg tunggu untuk dikeluarkan!!

Pastu Lagu "CRASH" dgn riff jahatnye. aku suka lagu ni sbb riff dia agak metal, tapi bila digabungkan sound bass and drum. Lagu ini aku panggil HyperGrunge. hahah!!

Lepas perform lega beb. Terus hilang segala beban dalam otak aku. Gi lepak makan jap, lepak dgn budak2 PARABOLA and MEATPLOW (tp meatplow tak join event ni)

Pas lepak, usha balik, tgk band2 lain yg bertanding. mmg diorg sangat terbaik!! Aku dapat rasakan band aku tak layak utk masuk final stage. THen aku ckp kat ijam. aku nak balik dlu. nak tido. Lagipun, mcm confirm je kita tak layak.

So, aku pulang and tido. Pastu aku tersedar kul 3 pagi. Aku dapat msg dari Miela. "Dill, Tahniah dill! melodisaster layak masuk final! aku happy dill!!"

Aku hanya mampu tersenyum, pastu aku tido balik sbb aku igt aku mcm dalam mimpi je....























Jadual Final Stage... ngeh ngeh!

Tuesday, November 30, 2010


Tahun ni band aku join gak masuk The Road to ROTTW Soundstage 2010. Aku just bleh ckp yg event ni dah mcm Malaysia's woodstock Music Festival la. Sbb band2 yg perform kat sini, kebykan band2 otai underground yg slalu sgt nama band diorg kat flyers gig kat malaysia ni. Aku cuma tak suka satu je psl soundstage ni, iaitu atmosphere dia sgt berbeza compare dgn gigs.

Sbb soundstage ni berkonsepkan battle of the band, cuma band yg main bukan band baru nk up, bukan band baru smlm ditubuhkan,
bukan band suka2 :: Tapi band2 underground yg tak kurang hebatnya. walaweyh!!!

MELODISASTER

pun ok gak band ni. hahaha! Ya! ini lah nama band aku. Sejak aku abes skola, sampai berbulu lebat ; inilah band aku.
Bangga juga la aku nk ckp yg band ni tiada conflict perebutan harta atau aweq. Semua clean and smooth. hahaha!!!
semoga keharmonian dalam band ni akan kekal. amin.

Tahun ni Soundstage2010 diadakan di muzium telekom, Kuala lumpur. betul2 kat blkg menara maybank kotaraya.

Jadual Soundstage korang bleh tgk kat entri sebelum ni. Ade 52 local band yang join Soundstage2010. Aku rasa sama macam tahun lepas, mase soundstage2009 kat melaka dlu. SKrg kat KL, so agak senang untuk aku ke sana. dekat dgn rumah. parking pun senang nak carik. Cuma port makan dia jauh skit la. ade je maplay kat situ, tp kurang best. Kalau nk best kena gi kotaraya atau pun Jln Tar.


HARI PERTAMA SOUNDSTAGE 2010

Band aku perform hari ahad, tp aku saje je singgah sane mase hari sabtu tu. Sbnrnye, aku nk gi bukit bintang nak beli tali guitar aku. Alang2 aku dgn Ijam, so kami pakat sama2 gi tgk event tu. (konon2 usha line la haha). Sampai sane, aku tgk stage dia dgn setting instrument dia agak tiptop compare dgn setup tahun lepas. Stage pun agak besar, dgn bumbung yg kukuh. sound pun terbaik sbb dikeliling dinding tapi open di bahagian atas. Character echo sound sgt best, melantun2 beb bunyi dia. geram je aku dgr. (musician paham kot feeling ni, haha).

Majoriti band yg perform, ialah band2 hardcore. aku tertarik dgn satu band ni. INCRIES. Tp bile cam balik aku tgk mcm ade lineup band BLACK TERRITORY je. Drummer dia pakai snare bapak tebal dah menghasilkan satu bunyi yg boleh membakar line drummer2 lain. Meletop beb! mantap gila bunyi dia. Bagi aku, band tu sgt terbaik and berpotensi utk jadi juara mungkin disbbkan kehandalan drummer mereka. nice!

Ada gak band2 yg ala2 bunkface, bittersweet. Nak gaya2 Slam skit. Walaupun music yg diorg main best, ade hook and catchy, tp music camni agak membosankan la. sbb dah slalu sgt org dgr kat radio and tv. So, diorg kurang BOLD kat soundstage. Lagi pun diorg kena tau yg
juri2 diorg bukan nye Azmin, bukannye Ajai, bukannye Simon cowell. Tp otaimer rock malaysia. huhu!

Aku stayback smpai kul 7 je, sbb dah maghrib kena la balik, sembahyang (konon!). Sbnrnye aku ada janji nk lepak dgn geng2 #amanah #tahi twitter #Twtup hari tu. So, kena la gi. kang nanti ape la diorg cakap kan? hahaha!!

p/s: Soundstage 2010 2nd day. nanti aku buat eh. sbb aku dah malas dah ni. huhu. okbai!

Schedule Road To ROTTW Soundstage 2010










Luahan hati seorang ______

Tajuk entri dah mcm tajuk novel kan? Hampeh. Tp peduli ape aku nk bubuh tajuk ape? huh!
Tp aku rase tenang and selesa bila luahkan perasaan and problem aku dgn dia. Walaupun kadang2 dia kurang
membantu dalam menyelesaikan problem aku, tp aku tetap berasa lega. =)

Sekarang susah nak cari tempat/org utk mengadu. Memang patut mengadu dgn family, tapi ade certain thing yg perlu
diluahkan selain family. kadang2 member baik pun tak bleh pakai. haha!

Kadang2 dia pun share gak problem dia dgn aku, aku tau aku ni tak reti sgt nk bg kate2 smgt. Tp aku cuba nk bagi dia
happy and positive. =)

yang penting kitorg dah lama kenal diri masing2.



p/s: sumpah aku tak tau nk describe mood entri ni ape. huhuhu..oktata!

Sunday, November 28, 2010

reaksi anda pliss

Salam,

Ok, aku tau yg aku ni tak byk follower kat blog ni, sbb aku tak mengharapkan pun orang luar bace penulisan bodo aku ni.
Tp setelah difikirkan, aku kena tau gak feedback dari kawan2 yg TERBACA blog ni. Mane tau entri aku bodo sgt ke? kurang menarik ke?
hampeh sgt ke? nak tau gak.

So, aku ada tambah reaction kat bawah entri tu. "NICE" - "HARAM JADAH" - "SIOT"
Bila dah abes bace, korang click la antara salah satu reaksi ni ok. Yang penting ikhlas.
Sbb keikhlasan korang ini la yg membantu penulisan entri aku akan datang. wah. (ayat penuh harapan)


Tp, kalau antara 3 reaction tu takde gak yg berkenan. korang bleh la komen2. Sbb, tujuan utk reaction button ni sbb
korang bace tapi taknak komen kan? just komen kat twitter dgn facebook je. siap ade yg sms lak tu. jgn bazir kredit.
comment je kat sini. bukannya aku tak reti nk check pun (tau la aku ni buta i.t kan? sampai hati!)

ok. thanks sbb sudi baca blog aku.


terima kasih!

Thursday, November 25, 2010

tiada idea

Hari ini aku takde idea la nak post entri ape. Ketandusan idea, maybe disbbkan kurang aktiviti kat dalam lab ni takpun asyik buat benda sama je. So bosannn. Member lab aku ckp," kalau takde idea, takyah la post entri. Senang cite. Tggu la dah ade idea baru post entri. Ape la."

Ah! biar la! blog aku bukan blog kau! kau jeles en?!

Sebenarnya, internet kat uitm dah banyak kena tapis, Facebook takleh bukak, Myspace takleh bukak, youtube, formspring, twitter, friendster, tagged, mykawan, myfriend'shotmom pun takleh gak. Ape ntah lagi nak bukak hentai. Bagus betul security internet kat uitm ni. Dgr cite, lepas kul 6 baru la boleh bukak semua kecuali myfriend'shotmom dgn hentai la. agak2 la uitm nak bg kau tgk kan? hampeh.

So, pagi2 ni yang boleh bukak (yg aku slalu bukak la). Gmail, yahoomail, beritaharian online dgn blog aku ni je la. So, mmg takde keje ni mesti nk carik keje kan? sbb tu aku nk post entri gak, walaupun takde idea.

Bukan ape, sejak member2 aku memperkenalkan blog2 orang lain, aku bace seronok plak! Ramai lagi yg tahi blogger. Blog lawak2, serius2, protes, kutuk, puji semua ada. Seronok plak. Tapi aku masih belum tahap ke"Tahi"an mereka. (tahi tu kire otai la, term dari twitter).
Mana taknye, follower diorg dekat beratus2 dah. Follower aku tak sampai 30 org. huhu. Tapi aku tetap bersyukur sbb ade juga org yg sudi follow aku, walaupun diorg tak bace pun blog ni. Terima kasih kawan2!

Argh, dah lame tak update status kat facebook aku. aku takut friends aku kat facebook igt aku dah mati plak. huhu..

Tiba2 Ijal menyampuk, "kau update la guna blekberi kau tu. kate ade internet". "A,ah la, tak guna pakai hp mahal2" tambah si saad sambil dia menggaru celah punggung dia lepas tu dia buat2 garu hidung, padahal gelagat dia dah tau dah jenis yg korek2 bau.

Pastu kak sarah ckp, "blekberi dill boleh main cafe world tak?", Ijal menyampuk,"takbleh, kalau boleh dah lame aku beli blekberi ni dill"
"I phone lagi best!" sampuk teng yg baru masuk bilik ni.

fuh makin ligat perbualan diorg.

Tp aku masih lagi perhatikan gelagat saad yg masih cium2 tangan beliau yg baru pas korek bontot tu.


Red Alert & kerajaan Melayu

Mesti korang igt aku nk cite sejarah kerajaan melayu kan? Mane ade la. Aku sejarah mase form 5 pun dapat 5C je.
Sumpah aku malas gila blaja sejarah, sbb aku tau format buku sejarah kita tu penipu. Sorry kerajaan. Tp ni hak masing2 kan.
hahaha!!

Aku ade terbace satu blog tu, mmg cerita pasal sejarah asal usul melayu sebelum zaman parameswara, sebelum zaman kerajaan sriwijaya.
kire awal2 la. aku bangga jadi manusia berbangsa melayu dah beragama islam. Tp aku bukan nk cite pasal ni. tapi nak cite pasal red alert.

kat dalam Lab aku, ade satu PC tu penuh dgn game2. takde la game yg latest, tp bleh la layan time2 boring or malas2. Aku main la game Red Alert 2, game oldskool. Layan gak. Aku takde la hebat mane main game ni, tp bila aku dah main, aku akan berusaha bersungguh2. Aku main tak penah ade strategi. Aku just wat kete kebal byk2 pastu gi serang. Serang. serang!

Pastu kete kebal aku semua hancur, computer terus serang tempat aku. Bukan satu je, tapi kalau ade 8 enemy, 8-8 attack aku. mmg kalah la kan? -___-"


Tiba2 aku terigt pasal camne kerajaan melayu dulu boleh survive walaupun banyak negara serang tanah melayu. Bukan satu negara tau! Byk! UK, Sepanyol, Thailand, Belanda, Jepun. aku main bubuh je. tapi betul la kan??

Raja melayu pandai, Dapat anak 4 org. suruh 4 orang anaknya pergi ke tempat lain bina kerajaan sendiri. So, dah ade 5 kerajaan tapi tetap dipanggil kerajaan melayu. Kalau kena serang, satu lagi 4 kerajaan dtg tolong. Tapi masalahnya bukannya ade 4 kerajaan. Tapi bnyak kot! Income byk, menpower ramai, maju. senjata upgrade.

So, dari situ, aku terus buat base bnyak2 mase main red alert. mmg style. Computer antar tentera ramai2 pun tak dapat nak kalahkan aku. Sbb aku ada byk backup base. mmg style la!!


Bangga kan jadi orang melayu?


ok bai!

kisah lif di uitm

Hari tu, aku jadi seorang yg sgt pemalas. Aku tak buat labwork atau report. Bila aku dah jadi malas, aku mesti lepak dgn geng staf
fakulti. Aku kamcing dgn budak2 staf fakulti sbb perangai diorg lagi gila-gila kalau compare dgn student2 kat sini. Satu hari aku lepak kat opis diorg. Opis diorg dah tak rupa macam opis, tp dah macam sarang pelacuran. Ok, aku tipu. Opis diorg dah mcm rumah bujang. kalau tolak meja dgn computer. Sofa dah jadi mcm katil. tgh2 diorg main carom, blkg ade yg main gitar sambil isap rokok. Pergh, bestnye dpt opis camni. haha!!

Disebabkan aku lepak dgn diorg, secara automatiknye aku join diorg gi lunch. masa nk gi lunch, kitorg menunjuk ke lif sambil berlari-lari, terlompat-lompat macam kanak2 riang. ok aku tipu lagi. Tp jalan kecoh2 gak la. semua nk di ketuknya. tong sampah yg tak kacau diorg pun, diorg ketuk mcm gendang. adoi. cepat la sampai lif.

Masa pintu lif terbuka, dalam lif tu ade seorg aweq bertudung, ayu orangnye pastu tunduk2 malu. Mmglah malu, diorg seorg je pompuan kitorg semua laki. Kalau aku jadi perempuan tu, aku dah lari keluar dari lif tu. Mana taknye, mane tau sekumpulan budak2 laki ni ada pasang niat nak rogol aku ke. Ish.. naya je.

Tp, kitorg mmg baik. Ade la sakat skit2 tanye nama sape, wat ape. Sambil gelak ramai2 dalam lif tu. tiba-tiba smua orang diam termasuk aku skali. Masing2 buat muka toya cam tempe berkulat.

"Siapa kentut ni? haram jadah bau cicak janda!"

masing2 tak mengaku. Aku pun tak ngaku la sbb bukan aku. Semua dah stok main sumpah2 janji2 tak ngaku kentut. Pastu kitorg pandang aweq yg mmg berdiri ngam2 pintu lif tu, Pintu lif tu buka je aweq tu terus keluar dari lif sambil jalan laju2. walaupun baru kat tingkat 1 padahal dia tekan kat G. Erm, so terjawab teka teki misteri punca bau kentut haram jadah bau cicak janda.

Terima kasih.

klcc

Bile bace tajuk entri ni je, mesti akan mengingatkan korang pada video budak yg comolot tu kan?
(hampeh, bukan nk igt sejarah pembangunan klcc, video comolot tu gak korg igt dulu kan?) hahah! mmg aku nk cite pasal tu.
Mesti ramai di antara korang yg dah tgk video tu kan? Aku tanye member2 aku, ape comment dorang pasal video tu.

"tak malu ke budak pompuan tu?"

"ee, nak muntah la!"

"bodo. mmg patut pompuan tu pilih klcc, laki tu muka mcm pakguard parking klcc je"

"knp la dorg comolot depan pavilion, kan ramai orang tu. segan la sikit"

"budak2 sekarang mmg tak senonoh"

"hoi. get a room, idiot!!"

byk lagi komen2 yg dilemparkan oleh member2 aku. smua stok protes. ade yg komen jeles dgn mamat tu sbb dpt comolot dgn aweq comel
tp aku saje tak letak kat comment list atas tu. nanti dia marah aku sambil baling tahi idung yg baru dia korek tadi.
Tak masuk lagi komen yg diorg post kat facebook. Mmg top la budak tu. bangga siapa yg kawan dgn dia. dah la dpt cium aweq comel, pastu popular plak tu. gila la. jeles nye. (eh, apsl korang rasa nk pijak aku ni? jgn la!)

Sbnrnye aku bukan nk cite psl komen2 tu. Tapi aku cuma nk tau satu je. Kalau diberi peluang jumpe budak laki dalam video comolot tu, aku nk tanye dia beberape soalan je.

"Kenapa kau bagi pilihan klcc? knp kau tak ckp antara I dgn Dill, mane you pilih? mesti confirm dia tak comolot kau lah!!
confirm!!!!



okbai!


p/s: aku takde idea nk post blog ape. huhu!


Monday, November 22, 2010

Entri raya haji mane?

Aku rasa aku dah siapkan dah entri utk raya haji. tp belum submit lagi. (bajet mcm assignment la konon!)
Tp sbb kurang pic la. skrg tgh kumpul2 pic dari hp adik2 sedara mara. sbb raya haji tahun ni
masing2 lupa nk bawak kamera. hampeh betul.. sabar eh kengkawan!

aku sendiri pun sabar je ni..


selamat raya haji.



=)

Melangok

Sedar tak sedar dah hujung tahun dah. patutnye aku dah kaya dah.
kalau diikutkan secara teori. tp nk wat camne. blaja pun tak abes lagi
camne nk ada income sendiri. hampeh!

So, azam tahun depan. nak kumpul2 duit byk2. pastu....
tunggu azam tahun lagi satu nk blanja duit yg aku kumpul.
ape yg aku merepek ni?


gile!



okbai!

Friday, November 12, 2010

12.11.10

Tarikh hari ini agak unik atau kita bleh panggil #Epic sbb susunan secara terbalik dlm system nombor.
12.11.10

ha..tarikh ni takde rumors ape2 ke? atau berita2 citer2 yg berkait dgn tarikh ni.

dulu 10.10.10 tragedi simpang ampat. pastu hari ritual org2 khurafat syiriki pale lan...cincau.

erm, harap2 12.11.10 merupakan hari jumaat yg diberkati-Nya.

Pagi2 hujan rahmat. senang hati aku kalo hujan pagi2.

bukan alasan masuk lab lambat. Tp best la kalau cuaca sejuk pagi2. aku suka!


p/s: hari jumaat 12.11.10 korg smbhyg jumaat tak???

tahi twitter

Sejak akhir2 ni aku berjangkit dgn satu syndrome yg aku rasa agak popular skrg.



syndrome TAHI TWITTER!!!



okthxbai!!




p/s: aku bkan malas nk type pjg2, tp sbb jangkitan tahi twitter ni mybbkan aku jadi malas. hahaha!

Tuesday, November 9, 2010

Cuti

Mcm best gak cuti lama. tp tak lama la. kan hari tu deepavali cuti hari jumaat.
tp aku dah ngelat dah. hari khamis dah cuti.
jumaat cuti. sabtu cuti. ahad cuti. pastu isnin menggeliat nk masuk lab.

kesimpulannye aku cuti 5 hari la.. kuang ajar nye aku ni. hhaah!
sorry prof! hehe!

Friday, November 5, 2010

aku _____ kau

aku _____ kau!
tak kisah la kau ni perempuan.
aku_____ kau!

kau igt kau ade mixed melayu-japan-korea kau dah bgus?..
aku _____ kau!

suka eh kau membahan aku?
aku _____ kau!

kau baru kenal aku tak sampai sbulan.
pastu kau igt kite ni kire jenis aku-tak-kisah-pun??
aku _____ kau!

aku tak kisah la kau nk bahan benda lain.
tp kau dah bahan sesuatu yg sgt sensitf
aku _____ kau!

tp terima kasih sbb kau dah berjaya buat aku tergelak
aku _____ kau!

takpe, bak kate org. kau buat org, kau kena lagi teruk
so, aku tggu je hari kau kena tu.
and aku harap time kau dah terkena tu
kau akan fikirkan balik org lain yg kau dah kenakan tu.
baru kau paham betapa _______ hati org yg kau buat. baru kau rase.
aku _____ kau!

aku _____ kau!


aku _____ kau!




p/s: psycho tak aku??? kan kan kan???
hahah!! mmg!! hahah!!

Lelaki idaman

aku bukan species lelaki yg suka dipuja2. aku jenis yg rimas.
aku tak suka org labelkan aku dalam kategori lelaki idaman.
sbb aku ni bukannye special mane pun. bukannye aku hensem ke,
comel ke, kacak ke. Kaya? aku bukan dari family yg kaya-raya. (tp aku ttp bersyukur)

aku mmg jenis peramah dgn orang, tak kisah la kawan lama atau kawan baru.
sbb kadang2 aku layan kawan2, terutamanya mcm kawan perempuan: aku suka
layan diorg mcm dia tu aweq aku la. tp takde la sampai tahap aweq. tp ntah la korg paham2 je la.

sbb aku mmg smulajadi peramah. ikut sifat blah mak aku yg jenis peramah dgn smua org
termasuk musuh2 dalam selimut. aku tak menyesal pun ade sifat mcm tu.
cuma aku sedih, keramahan aku ni jadi satu bahan jenaka, bahan mengutuk.

sbnrnya kalau dgn kawan2 aku agak peramah. tp kalau dgn sesorang yg istimewa (kire aku minat tangkap cintan la)
aku akan jadi seorang yg pemalu. kalo depan dia aku taknak tunjuk kesewelan aku. takut dia menyampah.
aku akan jadi pasif. hehe. ye la! sbb malu kot. mcm korg gak kan. takkan korg nk tergedik2 dgn org yg kau tangkap cintan kan?
tak tau la korg ni jenis tak tau malu or slumber badak. haha!!

haha! aku mmg seorg yg memilih. tp aku bukan memilih yg mcm org nk yg cantek2 lawa2.
cantek lawa tu kire bonus la. kalo bleh seseorg yg mmg sesuai utk aku. tu je...
aku suka perempuan yg jenis tak nak layan aku ikhlas, tp layan. (kire jual mahal la)
sbb aku rase kemahalan tu buatkan aku bersemangat nk memenangi hati si dia.
bergantung la pada dia, kalo dia jual mahal tp ade bg hint2 yg positif. kire aku akan teruskan usaha aku.
tp kalo dia mmg jual mahal jenis menyampah. so aku berundur diri. aku tak suka nk merimaskan org.
tp org slalu buatkan aku rimas.

aah! aku mmg pelik and psycho. tp bukan tahap membunuh org la. hohO!!

eh jap! aku rase aku mcm lari tajuk je...


dah la.. saje nk luahkan. harap2 dia bace la eh entri ni.. hihih..



okbai! (-__- ;)

Tuesday, November 2, 2010

Bola ke lucah?

smlm aku wat keje tampal2!!


tibe2 member aku ckp..

mari menampar!!

knp menampar?.. dia kate sbb aku ni pemain bola tampar amateur sekolah.
ok fine..


then, lagi sorg member meyampuk.
"Kalo pemain bola keranjang?"


dgn slumber aku reply," mari ke ranjang"


(._. |!) oktengsbai!!




bengang tak dgn Sejarah di malaysia??

Korg igt tak buku sejarah masa kita form 5 dlu. kan bab2 awal diorg cerita sejarah awal penempatan manusia kat malaysia ni.
Pastu ade explain pasal zaman paleolitik, mesolitik, neolitik. Dari zaman duk dalam gua.. pastu dah pandai bercucuk tanam. gi memburu.
cipta senjata api.

Masa kita blaja dlu mcm kagum la kan. revolusi manusia ni. pastu aku ade terbace buku revolusi kewujudan manusia.
Charles Darwin kate manusia berasal dari beruk. kemudian berevolusi menjadi manusia, mengikut zaman dan persekitaran.
Pastu ade buku lain yg bangkang apa yg C.Darwin kate, buku tu kate manusia wujud berjuta2 tahun dahulu sejak zaman dinosour.
kemudian berevolusi hingga maju skrg ni.

Dalam buku sejarah sekolah kita, dah cakap. 10 000 ribu tahun dahulu manusia duk dlm gua.


hahaha! pastu kita blaja bagai nak rak, percaya bulat2 sbb nak lulus periksa kan? haha!


Sbb aku mula confuse pasal sejarah kat malaysia ni. Antara sbb2nye ialah.

1) sejarah malaysia sgt sikit, buku teks dia pun nipis. compare dgn sejarah singapore yg bukunye tebal dan berbuku-buku
2) sape parameswara, asal dari mane? tau2 je dtg, bg nama melaka. haha!
3) knp ade cite psl org gua ni??

sbb aku dulu blaja skola agama, kat skola agama ade blaja sirah islam.
dalam al-qur'an dah hadith pun ade ckp. Adam adalah manusia pertama yg dicipta oleh Allah, dah Hawa di pasangkan untuk Adam.
Adam berkahwin dgn Hawa dgn mas kawinnya - selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W (walaupun Rasulullah belum wujud lagi).

korg tak pelik ke? Nabi Adam duk dalam gua ke? dgn rambut pjg selekeh mekeh, pakai cawat ckp bahasa beruk ke?? ke nabi adam berasal dari beruk kemudian berevolusi jadi manusia? (subhanallah) padahal mase tu Nabi Adam dah berselawat ke atas Nabi. Bercanggahkan? nak pecaya buku teks sejarah sekolah ke? atau percaya al-Qur'an?


mesti korg bengang dgn aku kan??


okbai!


p/s: sbnrnye byk lagi benda yg aku nk cite. aku igt aku sorg je yg prasan. tapi sbnrnye ramai yg dah tahu. cume tak tau camne nak share dgn org lain. aku sgt berminat dgn penulisan dari blog mistisfiles.blogspot.com
Boleh tahan. Tp ikut korg nk percaya atau tidak. Sharing is caring.
aku sendiri pun bukan nk percaya 100%, tp atleast akan membuatkan kite terfikir.

bengang x?

korang perasan tak sbnrnye kite dah lame kena tipu oleh, sistem servis kat malaysia ni.
tak kisah la servis perbankan ke, perkhidmatan telekomunikasi ke. ape2 je la..

kenapa kita sebagai pengguna/consumer kena penalised atau interest charges
sbb buat masalah mcm late payment atau disconnection services, nak upgrade ke.
Tp bila diorg yg buat masalah mcm, servise lembab ke ape ke. salah info ke. diorg just minta maaf
and kita tak bleh nk wat ape2 tindakan.

knp eh???


korg rase bengang tak??


tak eh??


okbai!

Selasa gile!

Hari selasa adalah hari touching aku.
aku pun tak tau kenapa bile ari selasa je angin aku tak baik.

haha!


aku selalu berfikiran negatif setiap ari selasa.
aku sgt sensitif pada hari selasa.
aku rase blues day aku pada hari selasa la.

haha! biarlah.

mintak2 hari selasa ni takde sape yg carik pasal dgn aku.
kang aku gila tak tentu pasal. haha!
cepat la hari selasa ni berlalu!


aku suka rabu! rabu! rabu! knp eh?
mungkin sbb ada "abu" dlm hari rabu kot?! haha!
mungkin sbb ada pasar malam setiap hari rabu kot?
mungkin sbb ada futsal setiap petang rabu kot?
mungkin sbb rabu ni mcm dah dekat je dgn ari sabtu kot?




hahaha!!!




selama hari rabu!


aku benci kau selasa! aku benci tweet hari selasa!
aku benci kau pada hari selasa. perangai kau mcm sial!


okbai!

p/s: aku dah gila. benci kau sial!!

Monday, November 1, 2010

Blur

..................................
-____-!

tak tau nk taip ape. blur la.. huhuhu..



p/s: dah membazir satu entri. mahal kau tau tak 1 entri ni. mahal!!!

1/11

Happy birthday Rosz!


p/s: ko kena blanje aku rosz! sbb aku wish kau guna entri aku ni. mahal tau 1 entri. hehe!

Thursday, October 28, 2010

Cukupkan kuota

hello...
hello...

testis
testis

1..2..3

hahaha! saje je. entri ni macam takde ape2.
aku saje post supaya nk ckup kan entri utk
bulan ni. 30 entri! yeah! tp still tak dapat
nak pecahkan record blog member aku
pemegang award, "the most dilligent blogger"
Rosniza Z. yeah!! dia adalah tahiblog. hah!



dah ckup kuota dah..


bye


hehe

untung aaa ayah!

untung aaa bapak aku... tender byk....duit masyukkkk... untung lebih... untung aaa murah rezeki..
Bersyukur la kita...hehehe..


ehem2..


ayah! bleh pinjam HILUX ayah tak? nak bawak jalan2..




p/s: untung aaa!!!

Meeting

Selalunye kalo bangun subuh, pastu mmg liat nk mandi gi lab. kadang2 bangun subuh2. tp kul 8 baru nk mandi. pastu siap2 lembab2 je. tau2 sampai lab kul 9.



Tp sbbkan ari ni ade meeting dgn Prof. dah siap mandi dah awal. lagi. 7.30 am dah gerak nk ke uitm. Siap "terserempak" dgn Prof lagi. vrooommmm ( laju gila dia bawak kete).



hahahaha!!


p/s: selamat pagi prof! awal prof sampai. lalala

Wednesday, October 27, 2010

Promote

Nak tanye korg, camne nak follower ramai? tak reti la aku. huhuhuhu....

isu semasa

ahaha! entri ni bukan aku nk berpolitik ke ape. tapi kadang2 aku ni terRAJIN gak belek2 suratkhabar tgk berita2 ape yg best. Sambil2 tu tergelak tgk berita2 ni. tajuk dia mcm best. tp bile bace mcm klaka je. mcm diubah2 plak ceritanye. Macam kisah rompak, bile bace sampai abes mcm cerita drama plak.. ahaha!!

Terigt member aku ckp dulu. kat suratkhabar semua info pembohong cuma dua je yg boleh percaya. haha.. nak tau ape? 1) rsult sukan la. tgk score bape. tu betul la tu. siap tgk live mlm smlm. 2) result 4D. hahaha!!! walaupun mcm klaka, tp agak logik gak kate2 mmber aku ni. skrg tak tau ape la dia wat sekarang.


hurm...aku makin risau dgn isu indonesia tak puas ati dgn malaysia. kenapa diorg tak puas hati? bile bace dlm suratkhabar. orang indonesia kate malaysia "ciplak" warisan mereka. Ciplak tarian poco2, ciplak hasil seni batin, ciplak tu ciplak ni. adoi. Pasal tu pun nk keco ke? macam kanak2 la der. skrg korang dah tahap negara ni. adoi!

aku ade bace 1 blog ni agak menarik. Dia ckp amerika guna nama french fries lek je. sampai satu dunia igt french fries tu amerika punye. padahal pada nama dia dah ade tulis "French" dah tentu perancis yg punye. Takde pun keco2 Perancis tak puas ati dgn amerika. hahahaha!! nak tau sebab ape?? sbb diorg kawtim...dari segi diplomatik atau agama diorg. Tp kita ni, malaysia and indonesia yg sesama islam ni nk tak puas ati knp? adoi.

dah la. malas nk cite lebih, sbb dah jadi mcm cite politik lak.. haha! ni bukan blog utk politik!
oktengsbai!!



p/s: takyah cite psl malaysia-indonesia. Dalam negara kita pun tgh keco2.. kecoh!

ubuntu

ubuntu ni adalah nama sejenis OS kat pc la. (operating system). Slalu kite just dgr windows je. ni product lain. name nye ubuntu. ade byk lagi OS brand lain, tapi kebykannye kita tak tau sbb windows nye populariti melampau2.



Tp aku bukan nk cite pasal OS ke pc ke ape ke. Tp nak cite pasal perkataan ubuntu tu.
Sbb bile sbut bunyi nye mcm you-buntu.

aah! mmg aku buntu. tak tau nk wat ape dalam lab ni.
weyh!! aku buntu aku buntu!!! damn!




p/s: sorry aku kalo buntu mmg dah tak betul tahap buntut u

Tuesday, October 26, 2010

Power tak?

aku mmg suka balik lambat. biasa la. time2 petang2 tu baru ade mood nk wat labwork. Sbb aku igt pesan prof. "Kalau kamu masuk kul 8 am balik kul 5 pm, mmg susah nk data result". So, aku rase kalau wat labwork pas kul 5 mesti dapat result baik punye! haha! (aku mmg tak reti bahasa kan?!)

So, nak dijadikan cite. kalo dah petang, smua dah balik kecuali aku dgn teng and geng2 extraction lab. Teng dah tentu lepak lab diorg layan DOTA. So, tinggal aku sorang2 dalam pharmaco lab dgn 2 pc.. yeah!!


1 PC main facebook, blog and twitter..
1 pC lagi wat main game....
ahahaha!!!



p/s: oi! kate nk wat labwork petang2 ni. hampeh kau dill! -___-"

Rajin tak pasal2.

Ari isnin aku tgk semua org lemau je. Muka masing-masing stok malas nak wat labwork. Bace journal lagi la malas. Masing-masing layan facebook la, main game dota la, cafe world, budak2 pompuan ade yg gosip2 la, cite pasal kawin la. Mmg relaks abes la. AKu? aku lagi la pemalas. mengadap blackberry je , dari rumah sampai la lab. hahaha!!
Tetibe2 diorg dapat email dari Dr. Ghanya, bahawa ari khamis mggu ni ade meeting dgn prof.!
Esoknye, semua orang busy wat labwork. pergh! masing-masing rajin beb. Terus sunyi lab, just dgr bunyi bikar kaca laga2. bunyi microplate reader. bunyi orang2 tgh wat keje la kate kan.. hahaha!! mmg klaka. aku pun terRajin skali la. hahaha!!!


p/s: jgn contohi aku. nk blaja biar bersungguh2.! tq.!

Monday, October 25, 2010

bosan

aku rase title entri pun org dah bosan tgk kan? haa..mcm tu la keadaan aku skrg ni, bosan!! aku nk sesuatu yg baru! aku ingin bebas! aku ingin terbang ke sana ke sini! aku ingin berlari! aku ingin berseronok! aku ingin! aku ingin! yeahhhh!!!!!




"eh, Prof! bile prof masuk lab, tak perasan saya?" ---sambung wat labwork.





bye!

Aduh! mane kau hilang?

Aku rase baru je tadi aku letak kat situ. Pastu dtg balik dah takde. ke aku lupa aku letak kat mane? adoi! kusut sgt otak aku ni sampai lupa mane aku letak menatang tu. huhu! sedihnye. dah la original set lak tu. kalo yg cokia2 brand takpe la. aduh. takpe la. kalo ade rezeki, jumpe la. halalkan je la holster utk BB syg aku ni. huhuhu.

p/s: pasrah tp redha.