Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Sunday, February 28, 2010

Futsal Piala Dekan

28.2.2010, ialah tarikh di mana pertandingan FUTSAL Piala Dekan, Fakulti Farmasi, UiTM.

Aku rase mcm slh satu event besar je yg diorg anjurkan. Sblum ni, aku ada gak main futsal dgn staf2 farmasi.

Biasa la, susah gak nk carik kwn main futsal, berkawan la dgn staf. Diorg pun ok ape. Perangai pun lebih kurang je. Haha!


Patutnye, piala dekan ni hanya untuk student2 undergraduate Farmasi, tp sbb aku takde la kawan kat fakulti farmasi, aku join la team staf (team ni mcm team jemputan la).

Nama team aku ni diberi nama team STAFF FULL TIME FC. (mmg mcm _________!!!) <- sila isi sendiri.


Pagi tu, dorg plan nk kumpul kul 8 pagi kat Pusat futsal Meru. Tp, aku plak bleh lajak bangun kul 9 lak. Haha!! Mandi2 pun gerak la dgn member aku ke sane. Nasib baik sampai sane.

Siap salin baju pakai kasut smua. Start je pertandingan tu, kitorg pun beraksi la.






Tp, kitorg tak layak ke separuh akhir la. Huhuhu!!!

Balik rumah terus pengsan. Habuk pun tarak. Penat je lebih!!






Tetibe aku rindukan team lama aku PJJB FC!!! Argh!!! Rindunya aku!!!!!

PJJB FC!! Glory2!!









p/s:

INFO

PJJB FC ialah team futsal aku mase aku study kat Unisel. Name penuh team futsal ini ialah, Persatuan Jebeng-Jebeng Bersatu yg terdiri dari aku, Pit, dekman, Amdertaker, Ayob, Jai prut prut, pen, cupid and acap. Team PJJB FC slalu je ade dlm top 3 setiap competition yg di adakan di Unisel setiap sem.

Wednesday, February 24, 2010

kasi potong kapla rabbit!

Hari ini hari dimana aku dgn geng2 lab yg lain turun ke animal house nk gi wat operasi kat arnab si anis.
Code for this operation is "KILLING". hahha!!! Lame gak la aku tak wat killing ni lepas aku nye diabetes treatment abes tahun lepas.. yang paling best subjek nya ialah arnab or rabbit atau name glemernye bunny.. hehe
ade la dlm 16 ekor.. agak letih gak la..tp mcm best je..lepas collect organ utk Antioxidant enzymes study, histology and molecular study. kitorg tetibe rajin nk siang kulit2 arnab tu.

.
Bersama kepala arnab!!


Ijal kate bleh panggang ni..
erm, aku ok je. hahaah (tgk perut la). Tapi Teng mcm cuak2 nk mkn. sbb dia kate rabbit ni baru je lepas treatment dgn cholestrol.. ah!! ape ada hal.. bedal je la... bukan nye mati.. dlm badan ko tu lagi byk cholestrol. haha!!!


takde keje.

tapi sbnrnye, kita tak perlu la gembira dpt kill rabbit2 ni.. tp kitorg happy sbb, dah lama tak labwork mcm tu.
tu yg happy tu..korg jgn slh anggap plak.. kitorg bukan men"exploitasi" kan pembunuhan arnab yg bleh mengakibatkan kepupusan species.. tp kitorg cuba membantu umat manusia dlm research kami.
Tak salah nk bergambar kan? hehe


p/s: jgn ada sifat kejam tahap membunuh. hoho!

Saturday, February 20, 2010

Movie :The Lightning Thief



Mlm tu band aku jamming, biasa la sangap gile dah lame tak pegang gitar. Tp mlm tu mmg agak suwey sket.. sbb sound kitorg tak brapa nak kick plak. maybe sbb dah lame tak jamming or telinga dah expired kot.
Abes jamm dlm kul 12 kot. Pastu lepak minum kat maplay bawah studio. Pastu ZAM GW pun join skali.
lame gak tak jumpe dia sejak dia masuk wad sbb kidney prob. Pastu dia bleh ajak tgk wayang plak pagi2 buta tu. Aku tanye chris and ijam, diorg ok je. last2 kitorg g tgk wayang kat MBO cineplex. bklg umah je. hehe
Tgk la cerita "Percy Jackson & Olympians : The lightning Thief"

Tapi, sbb aku mmg tgh letih gila.. aku just dpt tgk dlm 50% je cerita tu. hahaa!!!
Tgk part awal and akhir, mmg best. tau2 je dah abes. Cuma aku kurang berminat sket ttg idea cite ni. Gile khurafat abes. hahah!!



Friday, February 19, 2010

sabtu yg bosan

Bosan la sabtu ni.

kul 10 terus gerak kl.
Lepak kat umah famili sat.


Petang nk gerak ke Bukit bintang.
Nak beli baju la.
baju aku byk ilang. (ramai pminat rembat kot?!)

nasib baik duit elaun dah masuk. hehe!!

check2 dlm atm ade 2k..
fuh!!!

pakcik kayok!

Wednesday, February 17, 2010

bosan aku bosan

Dah dekat 2 bulan aku kat kampus baru uitm ni. Tp mcm bosan je.
Dah la area kat sini mcm terpinggir je dari peta malaysia.. =(

Aku mcm blur je........

labwork dah settle tp data tak abes analyse lagi.
Prof sruh start writing paper.. tp idea tak mari2
bila idea dah mari, aku pulak takde energy
pergh..dah mcm pantun la pulak ayat aku ni.

kah kah kah kah kah!

bosan bosan bosan

(tiba-tiba, ade satu lembaga hitam kuar dari telinga kiri aku)

lembaga hitam: wei, dil.. ko wat relax sudah la. masa byk lagi la bro...

(tetiba je ade plak lembaga putih menyampuk kat area telinga kanan aku ni)

lembaga putih: relax2 gak, keje jln bro. lu igt keje tu bleh siap sendiri ke?

lembaga hitam: ala putih! kecoh la lu...biar la dill nk relax..dia penat la.

lembaga putih: dia bukan penat la, tp dia tgh malas tu.. malas and penat tu lain tau tak?

lembaga hitam: lu pahal nk skola2 kan aku plak, lu ape tau psl dill, lu dah mcm mak tiri jiran aku la.. byk ckp!

lembaga putih: wah..lu sudah lebih..dah main mak2 ni..lemak berkrim la la ni.. kalo aku dah letop muka lu satgi, la standby la..

lembaga hitam: bak datang la..kalo ade bran, meh la sini..aku tunggu ni...

lembaga putih: lu....lu......lu............lu........




LUKENABEB!!!


Hahaha....nampak sangat aku tgh bosan ni.. sial betul..
takpe la..sambung wat writing paper lagi bagus..



Tuesday, February 16, 2010

Good news from her!

Aku tak tau la..knp selepas aku tgk relationship status dia kat facebook.
Tetibe aku rase sgt happy. Erm, knp aku happy plak eh? tapi takpe la..
Sbb aku rase dia yg patut happy sbb jumpe pengganti hidup dia.
And aku harap mamat tu bleh la jaga dia and wat kan dia happy.
And family dia pun bleh terima mamat tu. And aku harap, nama aku takde lagi
jadi bahan bualan ceritareka ntah apa2 dalam family dia.

So, Gud luck guys!


chow!!

Monday, February 15, 2010

Cuti-cuti bersama famili 2010

Aku rase dah lame gak la aku tak follow family aku bercuti, taun lepas mmg aku jarang
follow diorg bercuti. Maklum la "busy" la katakan. haha. Tapi taun ni, 2010, dpt gak aku g bercuti. Tp dekat je la, kat area melaka. Sbb cuti raya cina, ade sedara aku kawin kat merlimau. So, alang2 tu terus la gi bercuti. Takde la best mane pun..Tp bg aku, tak kisah la mane2 asalkan bersama famili dah watkan aku happy dah.

Pas gi kenduri je, kitorg terus ke alor gajah. Bapak aku nk g check in kat A famosa resort. dpt la satu studio condo. bleh tahan gak la studio tu..besar gile. kire bleh dikategori kan sbg sebuah rumah..

Check in je, masing g mandi pastu rehat2 kan diri la..Aku dgn adik aku si dylla n zarul kuar jap g town.
Diorg ckp nk g beli maggi la, roti la, kopi la..mknn utk minum petang la..aku layankan je la..

Malam, famili aku gi mkn kat pekan alor gajah. Tp masing2 aku tgk dah lemau dah..semua dah ngantok. sbb diorg just nk tggu aktiviti esok (mandi manda kat Afamosa water world la!!).

Pas mkn smua naik ke studio, tp bapak aku suruh aku g beli rokok kat luar. AKu g la drive ke luar resort tu nk beli rokok bapak aku , bersama dgn adek si zarul tu. Pas dh beli rokok, kitorg masuk resort balik pastu singgah la ke Cowboy town. Usha2 aweq sat.. amik pic..

Secara keseluruhannye, Afamosa resort tu, berteraskan idea sbijik mcm Genting highland la..cuma genting lagi gempak la..tp aku rase bgus gak la idea tu.

Esok pagi2, smua mcm melepak2 je kat studio. dalam kul 11 tu baru la gerak ke Water world..
Tp mmg gila babi la, maklum la cuti sekolah kan..mmg ramai gila nak mampus..aku beratur nk beli tiket je dah dekat setgh jam..tp takpe la..alang2 dah sampai..layan je..

Best gak la mandi kat situ, bawah sikit dari sunway la. tp atas skit dari desa water park. heh.
ramai gak aweq2 yg boek2 kat situ..tp aku pelik la..diorg mesti usya2 sambil wat muka cover cun bile aku pandang diorg..nak kater aku ensem takde la kot, ramai lagi mamat ensem kat situ..maybe sbb aku ni Dill melodisaster kot? haha!! takpun sbb aku tayang abs sixpack aku kot? haha!!!

Pastu aku ade prasan seorg amoi tu..mase tu aku tgh mandi2 nk bersihkan diri la...tempat mandi tu mmg open la laki pompuan..pastu dia kire mandi kat seblah aku la..sambil shampoo rambut dia dgn gaya yg bajet aku tergoda la..nasib baik dia comel and boek2..tak tahan beb!! kah kah kah!!

Dah siap2 smua, kitorg kuar la dari water world. And kat seblah water world tu ade Safari world..so, bersepah2 la berjenis haiwan kat luar tu..ramai gak org bergambar dgn diorg tu..ade orang utan, gajah, ular, kuda, unta, kuda padi..mcm2 la... dah mcm kenduri plak aku tgk scene mase tu.

Gerak terus ke kl and campur dgn jln jamm..sampai umah dlm kul 7.
penat tp best. hoho!!



p/s: pic aku post kat blog lagi satu eh? hehe

Saturday, February 6, 2010

UiTM Puncak Alam

2010..
Mmg byk perkara yang berlaku... 1st skali ialah..
Hijrah!!

Yeah! faculty aku dah pun berpindah dari shah alam ke puncak alam..
Jarak dia bleh tahan gak la jauh, kalo dari shah alam..setengah jam gak la..
nk ke KL pun setengah jam la.. tp kalo bwk style lumba dlm 15 minit je kot. hak hak hak!!

Uitm Puncak Alam.. mmg besar gila la.. dari pintu masuk nk ke faculty, bleh tahan gak la dia punya jarak..
mmg student2 yg ade kat sini, takde life gak la slain blajar.. hahaha!!!
tp aku suke tempat baru ni..ntah la..maybe sbb bangunan baru kot..
1st week kat situ, agak bosan kot... tp lama2 aku rase biasa plak.. hehe...


pic ni di ambik dari area hostel student..tp bukan style hostel la..
dah mcm apartment dah..gile style. mewah budak2 kat sini...
bangunan yg depan skali ni Plaza satelit B. tempat ni ade cafe, library.
and pusat student kumpul n wat event kot.. bangunan tgh tu tak silap aku, faculty OM.
pastu ade faculty healt science..faculty aku takde dlm pic ni.. tp kat area kanan skali..



yg ni kire cafeteria yg terletak kat area apartment student..dah mcm stadium bola dah..ade 2 cafeteria
satu kat hostel laki..and satu lagi kat hostel pompuan...



ha, keris ni terletak dekat tgh bulatan...bulatan kedua selepas pintu masuk uitm..
keris kalo korg nak tau, kedudukan dia mengadap kiblat...style kan? depat tu la faculty aku... hahaha
ade lapan tingkat.. lab aku kat tingkat 5 (bangunan yg tinggi tu) depan bangunan tu ade mcm bangunan kotak2
tu, lecture hall...dah mcm rupa space ship nk berlepas dh...



Nanti aku smbg cite psl UiTM ni eh...