Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Wednesday, March 31, 2010

My Happiest day

Hari ini aku sgt gumbira.. yeah yeah!!


Nak tau kenapa? hahaha!!!

1. Aku dpt call dari mak aku, dia ckp aku dpt surat dari MOSTI.
Surat tu ckp yg biasiswa aku utk master telah diluluskan. YEAH!!!!

2. Makcik aku dah boleh kuar wad and boleh bawak balik anaknye.. yeah!!!
welcome Muhammad Faiz B. Muhammad Fitri. boleh wat team bola dah.. hehehe..

3. Aku ade hp baru..... yeah!! dekat 2 bulan gak la aku ikat perut nk beli hp baru.
akhirnya dpt gak hp ni... yeah!!! nak tau hp ape?? segan la nk bgtau.
Sbb hp aku murah je. takde la gempak mcm hp org lain. biasa la. aku ni bukan org kaya pun..
Yg penting korg mesti jeles punye!! hak hak hak!!!


anyway, Alhamdulillah.



sekian terima kasih!

p/s:Aku gembira sgt ni. so kurang idea nk post blog. hahah!!!


chow!!!


Happy Happy Happy

Tuesday, March 30, 2010

Karaoke bersama adik-adik

Lama gak la aku tak hang out bersama-sama dgn adik2 aku. Maybe sbb aku lebih byk menghabiskan masa hujung mggu aku dgn kawan2 kot.. erm.. Tp ari tu, mmg aku balik kl and tak kuar rumah pun. Just duk kat umah, mkn-tgk tv-on9-main gitar. Hari tu kat umah aku mmg takde org pun. Adik lepak dgn kawan2 dia, illa plak kat KJ. mak,ayah, mira & api kat umah rawang. Tetibe, dlm kul 6 camtu. Illa msg aku "along, illa nye duit mara dah masuk, jom family dinner illa support!". Aku pun cam blur2 je. Just reply "OK".

Dia suruh aku siap2 and tunggu dia sampai. Sbb mira dari rawang gerak ke KJ amik dia, pastu gerak gi kg.pandan amik aku lak. Tp tggu punye tggu punye tggu, adik balik dlu. Aku suruh la adik aku siap. Pastu kitorg tggu. tggu punye tggu punye tggu. Mak, ayah & api sampai umah.

Cis!!! aku tiba2 marah lak. baru je nak call illa. dia call dlu and dia tggu kat bawah. Nasib baik aku tak meletop.
hahaha..

Pastu family kitorg gi la makan bersama2 kat area kg.baru. Aku tak berape igt la nama kedai tu. Tp dlu aku penah gi mkn skali dgn member2 aku. Kedai tu, ada kapal kat tgh2. Dalam kapal tu dia wat dapur. Byk makanan western la.


Tp, apa ada hal. bedal je la. Illa yg bayar.. hahah!!


family dinner (aku mkn sikit je, sumpah!)

Lepas abis mkn, adik2 aku tetibe ajak gi karok lak.. Mula2 diorg ajak mak and ayah. Tgk gaya ayah mcm nk join. tp mak aku plak malas or maybe segan la kot. ahaha!! So Ayah and mak balik bawak api skali la.. yg tinggal just ktorg 4 bradek.

Aku mmg tak tau sgt port2 nak karok2 ni. dlu aku follow member aku mase blaja dlu. kat klang parade tak silap aku la. Aku mmg agak sengal dlm bab2 karok, tp kalo bab nak carik studio jamm ke, nak gi gigs ke. aku boleh. hahaha!!

Kitorg gi karok kat Ktv ampang park. Sampai sane je. aku gi la beli ayor dlu. biasa la. takut2 dah melalak terpekik terlolong kang-kering tekak aku ni. Dah la tekak aku ni aset penting dlm band aku.. hahahah!!!
Tp mmg syok la karok, lagi2 dgn adik2 sendiri. aku pun baru prasan. adik2 aku tu masing ada bakat menyanyi. mcm tak percaye plak. tak tau la dpt gene sape. Nak kate mak aku. mmg tak la. kalo bapak aku. dia mmg menyanyi- tp suara dia tak best. ahaha!! sorry eh ayah.. hahah!!!


ada la duit sket. hak hak!!


dlm lift naik atas ke KTVbox



Berduet dgn adek


illa poyo lebih


adik2 aku except apidin

Aku rase best bukan psl karok. tp mcm best plak hang out dgn adik2 sendiri. pastu adik2 blanje plak. aku dah mcm bos je. haha!! Anyway, thank pills! sbb blanje along makan and karok.
Pasni blanje la lagi. ko takyah nk kemut dgn aku. aku sekeh kang!!
haha!


p/s: bergembira bersama adik beradik lebih berbaloi. hihi.

Monday, March 29, 2010

Update

Assalamualaikum semua.

Sihat tak? <---cam tak bleh blah je soalan ni. sumpah!!


sorry la. aku rase mcm dah lame tak update.
sbnrnye banyak benda aku nak cite kat korg.
Kalau sempat aku post la eh?

Busy sket la bulan..
hehe.

=)

Monday, March 15, 2010

tak layak ke muka aku ni?



Jahat sgt ke muka aku ni? Teruk sgt ke? Bodoh sgt ke aku ni? Erm, soalan2 yg slalu terapung2 di dlm sel2 otak aku sejak 2menjak ni. Sebelum ni takde pun aku terfikir psl soalan2 camni, tapi lepas aku smbung blaja - reaksi and mimik muka org sekeliling aku mcm anggap aku ni tak layak je utk semua tu.


Knp? tak layak ke muka aku ni? ko rase muka aku ni layak jadi org jaga parking ke? Kalo aku jadi jaga parking pun lagi mulia la dari korg yg hina aku. cis! tak guna. Aku tak marah pada member2 yg kenal dgn aku. Family aku lagi la, takde kena mengena dgn post ni sbb diorg lagi bangga dgn pencapaian aku skrg.

Ini kire salah satu kisah yg dah byk kali berlaku la kat aku ni - ari tu kwn aku dtg la kl, nk jumpa and ajak aku lepak2. Aku pun ok la, dah lame tak jumpe dia. Pastu mase ajak mkn, tetibe ade bdak2 pompuan member kpd member aku ni join skali lepak. Aku ok je, asalkan aku tak kuar duit blanje diorg sudah! haha!! (bukan kedekut, tp diorg takde kena mengena dgn aku, apsl aku nk blanje dorg plak? kan kan?).

Pastu borak2 la, korg tau la aku ni. bila ada point borak2, mmg sakan abes la mcm dah 10 taun kenal. haha!
Sampai satu mase, slh sorg budak pompuan tu tanye la aku wat ape skrg ni? Aku ckp la aku masih study lagi.
Then lagi sorg tanye la, course ape? kat mane?.

Aku pun segan la nk jwb, (bukan sbb nk blagak ke ape, sbb aku tau kalo aku ckp mesti dorg tak percaye punye).
Pastu, member aku ni tlg la jwb kan. skali budak2 pompuan tu wat muka mcm perli tahap cibai, siap ade gelak2 kecik, (aku bleh dgr walaupun kedai tu agak meriah-lagi2 time ada game bola plak). Diorg mcm tak percaye dgn statemnt member aku tu. So, aku pun just wat biasa, sengih. (bukan sebb aku bangga, tp sbb aku terase kot diorg mcm perli aku je, sengih2+hati panas =korg tau la kan sengih ape tu).

Slh sorg dari bdak2 pompuan tu ckp la member aku, "dia ni wat master ke? muka ni ke? mcm tak percaye je, igtkan keje ofis boy ke?". Bapak la! gile hina ayat ko tu. nasib baik ko member kpd member aku + ko tu pompuan . aku just bleh sengih2+hati pnas je mase tu. takpe la nak wat camne kan. muka aku mmg cam tak layak je. ape bleh wat. Agak ke"negatif"an penerimaan reaksi dorg ttg statement tu. ape bleh wat.

Tp, aku paling suke, bile ada org menerima secara positif ttg statement tu. Diorg siap bangge lagi, and tetibe mmbuatkan diorg pun nk ikut jejak langkah aku. Tu yg aku suka. (bukan sbb aku nk bangga, tp aku nk memberi inspirasi kpd mereka2 yg slalu di slh anggap oleh masyarakat luar serta jiran2 rumah yg suka sibuk psl hal org). Aku nk org lain anggap-golongan org mcm aku ni (korg sendiri phm la kan eh) tak lah sebodoh yg diorg sangka. Bak kate Adidas, Impossible is nothing. haha!



TAPI.........
Aku benci la bila org ckp, slalunye org2 tua ni la, ckp, " bleh la anak ko smbg blaja, ko "byr" U tu".

kepala buto ko!! AKu study punye la gile babi! senang2 je ko ckp. And mmg la aku byr U tu..tu namanye duit pendaftaran, BODOH! kalo aku tak byr, camne nak register. Sakit ati aku bile diorg ckp camtu, tp masalahnya dorg tak cakap depan aku. Diorg slalu ckp dkat mak and ayah aku. mentang2 la diorg tak tau sgt psl system U ni, korg sedap2 je nk cakap mcm2.. kalo bleh "byr" U tu, knp tak suruh anak korg smbg blaja? takde duit nk "byr" ke? Family aku pun bukannye kaya raya pun. ke, sbb anak2 ko tu bebal sgt? sbb mak bapak asyik sibuk jaga tepi kain org lain, anak sendiri punye mase depan tu tak terjaga. pastu ckp anak org lain masuk U, sbb parent diorg "byr" U tu.. arghtui la!!


Lepas ni aku igt, kalo gi mane2 aku nk tampal la id card kat dahi aku la. senang sket, org lain tak yah tanye2 dah..kah kah kah!

Friday, March 12, 2010

Batuk

Malam td aku tido tak berapa nk lena. Asyik batuk2 je. Maybe sejuk kot.
Aku tutup tingkat.



batuk lagi. aku off kipas.
batuk lagi. aku gi minum air suam.
batuk lagi. aku gi toilet, nk gi buat sesuatu dlm mulut aku.tgk dekat sink.






darah.......







adeh, penyakit lama dtg balik. cis!

Wednesday, March 10, 2010

Aku benci la tgk muka ko!!


Setiap kali aku tgk muka ko, tiba2 prasan bengang, benci, marah wujud dlm hati dan jiwa aku ni.
Aku tak tau la kenapa. tapi kalo org lain pun akan rasa sama mcm yg aku rasa kalo ko wat prangai cibai ko ni.
Ko tau tak prangai ko mcm sial! ko tak tau ke? Ko igt smua org akan suka ke dgn prangai ko ni. Eh, tlg la. Org lain yg baik dgn ko pun ada sbbnya ko tau tak..tp org yg takde kena mengena dgn ko semua benci gila dgn ko.

Aku saje open cite yg aku tgh bengang dgn ko, dekat budak2 lab bawah. Skali, bukan aku sorg je. Diorg smua pun benci kan ko! Ko gila kuasa. kaki report. mulut cibai. ngada2 nak mampus. bajet org akan suka dgn ko.
arghtui!!!

Bgus la ko teruskan prangai ko tu mase wat keje. Skit hari nanti ko bleh jadi dekan kat fakulti ni.
mmg org smua akan "respect" ko la cibai!!.

Tapi ko tak payah la nk blagak yg ko ni mcm mentor/supervisor aku. diorg pun takde la wat mcm tu kat aku.
Aku tau la ape aku wat. aku takde nk menyusahkan ko. kalo aku ckp psl knowledge level kang ko ckp aku menghina. so aku taknak la compare psl tu dgn ko.

Tp ko takyah la nk hina aku, nk report aku, ke nk bahan aku ke. And ko takyah la minta simpati kat org lain supaya backup ko utk dead point kat aku. Baik ko balik kg la. takpun duk dlm hutan. bleh la ko kawan dgn beruk2 kat hutan sambil ko bleh bahan babi hutan, nanti beruk2 tu bleh backup ko. Tp sian babi tu kan. Dgn babi pun ko nk wat prangai cibai ko ke? ko lagi hina la dari babi tu. sial!!

Dah la, mls aku nk cite psl ko. wat tambah dosa je. baik duk diam sabar je dgn prangai cibai ko tu.
Tp aku sedih gak, sbb aku terpakse benci bila tgk muka ko tu. ko jgn slhkan aku plak. ko slhkan la diri sndiri ko tu. Kalo tak kerana prangai cibai ko ni, takde la aku nk post blog ni. haha!!



p/s: moral dari blog ini ialahjgn berperangai cibai utk kepuasan diri kerana org lain pun ade prasaan.
jgn hina babi di hutan, kerana diorg pun ada prasaan. jgn wat prangai cibai nanti muka ko di benci org. and jgn igt semua org akan suka ko.


Tuesday, March 9, 2010

Bosan 2

Hai! hari ni aku bosan lagi. hahah!!



Bosan.



Tapi still nk post blog gak..



gedik kan?


hahah!!!

Monday, March 8, 2010

Movie : Solomon Kane



Solomon Kane, salah satu movie dlm MUSTi-see-List aku.
Aku mcm agak tertarik dgn trailer movie ni and poster diorg, mmg style. Aku mmg suka mood yg mcm ni baru ade fill thrill, saing2 mcm van helsing dan Lord of the rings. So, pada 6 mac 2010: aku balik kl and tiba2 terase boring duk umah. Mmg boring gila. Mak aku plak gi kenduri kawin dgn ayah and adik2 perempuan aku. Yg tinggal just aku & adek. Afi plak gi tusyen. Mak aku pesan tggu dia balik rumah baru aku bleh kuar.

Bila kebosanan melanda di jiwa, tetibe aku rase mcm nk tgk wayang plak. Dan dan lak mase tu aku tgk tv kuar plak iklan Solomon kane ni. Pergh, kena gi tgk ni. So, aku fikir aku nk bwk 2 ekor adik laki gi tgk wayang. Sementara tggu afi balik , aku gi la beli tiket wayang dlu and gi beli nasi ayam sbb aku and adek lapaq plak.

Lepas afi balik je, kitorg terus gerak gi tgk wayang kat Galaxy ampang, blkg umah aku je.
"Setibanya kami di lokasi idaman"--> ayat skema lak. Aku gi la pas tiket wayang kat pompuan yg jaga pintu masuk wayang tu.

Skali tiba2...............................


Dia tahan aku, dia ckp, " bang, movie ni 18PL la, budak kecik tak bleh masuk" katanya sambil pandang Afi. Aku ckp la," ala takpe la, adik aku dah biasa dah tgk cite ganas2 ni." Dia balas balik,"knp tak tanye kaunter tiket movie ni 18 pL ke tak?". AKu dah naik angin, aku pun sound la, " penah ke ko beli tiket wayang, ckp: kak, movie ni 18 PL, 18 SX ke ape ke?, dah tu, poster dia takde plak tulis 18PL, kat monitor kaunter pun tak bubuh 18PL. dah tau budak2 takleh masuk, knp x letak 18 PL?!!".

Pastu pompuan tu, wat muka toya dia and tak pandang aku. dia wat bodo je. Aku blah terus. Pastu, aku tgk muka Afi mcm sedih2 je. Aku tanye la dia ok ke tak? dia kate ok je. Pastu Afi ckp," Takpe la long, antar api balik la. Api duk umah je main game ke ape." Sedih plak aku dgr dia ckp mcm tu.. Mmg sbijik prangai aku. huhu..

Pastu, aku janji la dgn dia, "Nanti along balik, along belikan McD, eh?". Dia mencelah,"Eh, taknak McD la long, McD-Yahudi la. nk KFC la". Amboi! tau lak dia psl dia..siot je.

Aku suruh la Adek antar Afi, pastu aku call la si Chris, drummer aku. Dia la penyelamat extra tiket aku daripda burn mcm tu je. haha!! Dia sampai je, mmg kitorg masuk lmbt sket la. Biasa la, awal2 td dah sangkut. Mmg masuk lmbt la. Adek plak masuk lepas kitorg dah 5 minit dlm tu.

Tgk punye tgk..Secara keseluruhannye, movie tu tak best langsung!! mcm haram!!
Tp scene ganas dia gak style la..Tak klise dgn movie2 lain. Part org jahat kelar leher budak kecik. And part dia pukul budak kecik tu yg rupanya setan. haha!! Tp, mmg aku tak berpuas hati. Tak tau la sbb cite tu mmg tak brape nk best or sbb insiden Afi tak bleh masuk. mmg down gile. hurm.

Ape bleh wat eh afi, ko kecik lg. Takpe, nanti kite tgk Alice in wonderland 3D eh?
sayang along kan? haha!!!


p/s: Adek ialah adik aku yg 2nd last, zarul namanya. Afi ialah adik bongsu aku.


Saturday, March 6, 2010

Accidente

Accidente(espanol) bermaksud accident la, atau secara malaysia nya di sebut eksiden. haha!!
"Kemalangan" la.. So, bile sbut psl accident ni. Tetibe rase nk cite pengalaman aku la.

Erm, smuanya bermula pada pukul 8 pagi, di mana aku tetibe rase mcm nk balik kl la, mase tu aku kat umah sewa (Saujana utama, area bamboo river). So, aku kemas2 la baju 2-3 helai pakai kasut smua. Turun la nk start enjin moto aku tu. FYI, motor aku mase tu dah dekat smggu lebih tak idup. Ini membuatkan aku bekerja keras utk menendang starter kaki dgn penuh smgt. Lepas berjaya enjin moto aku dihidupkan,aku saje2 la test drive pusing area umah aku sat, konon nk bg enjin panas la. And aku mula perasan yg tayar depan aku pancit plak..tak tau la sbb bocor ke ape ke.. Nasib baik aku terigt, kalo kenderaan dah lame tak bergerak, angin tayar akan kuar sedikit demi sedikit (teori sape ntah, aku pun tak tau).

Aku terus jln kuar dari kawasan rumah (tanpa memakai helmet) and bwk slow ke SHELL dlm 1km dari umah aku. Sampai2 je kat sane...................



tiba2.....




aku ternampak ade aweq comel tgh isi minyak la..fuh...rezeki!!! hahah!!. Aku terus pam tayar motor aku yg kurang angin. And isi minyak dlm rm5 je. Pakai helmet and teruskan perjalanan ke kl.. dari umah aku tu. aku masuk kg.kubu gajah pastu tembus ke kg paya jaras. Sbb, kg paya jaras tu dah kira area town sg buloh da...dah dekat nk kepong dah tu.


helmet ni takde kena mengena mase kejadian
hanya la rekaan semata2.

mase aku tgh syok merempit moto aku tu. kat area lepas jmbtn kat kg. paya jaras. aku ade nampak satu swift biru kat simpang kanan bergerak perlahan la nk masuk ke jln utama yg aku tgh lalu ni. So, aku just jln je la... tp mase dh dekat simpang tu, driver swift biru, dgn slumber tanpa toleh kanan and kiri, dia terus masuk jln utama tu, aku yg lagi 2 meter dlm kelajuan 75km/hour tak dpt nk brek........lalu...........................................


aku pun terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr................................



belok ke tepi sket dgn macho, sambil sempat aku tekan hon. Situasi yg berlaku tak sampai 2 saat tu, aku ending dgn menoleh ke blkg dan pandang tepat kat mata driver swift tu dgn msg yg mungkin dia faham ape yg aku cuba sampaikan.. sambil dia mengurangkan kelajuan supaya menjauhkan jarak dia dgn aku. pastu aku mencarut2 dlm 15 saat. and aku teruskan perjlnn smpai kl.. sekian terima kasih..
hahaha!!!


ni bukan motor aku, saje je posing2 haha!



Wednesday, March 3, 2010

Movie: How to train your dragon.




Mula2 aku tak expect pun cite ni best ke tak. Tp bila aku dah tgk, aku cuma boleh kate yg citer ni best and comel. (comel?? knp aku ckp comel plak ni? aduh!). Walaupun jln cerita agak cliche dgn cerita2 lain tp idea cerita ni agak fresh. sbb diorg guna environment and subjek yg berbeza. sbb diorg cite psl manusia dgn dragon. Slalunye bile org wat cite psl dragon ni, mesti nk dragon tu ganas and buas. Tp, dlm cite ni nk tunjukkan disebalik ganas dorg tu sbnrnye dragon ni manja mcm kucing plak. haha!!

Lepas tgk cerita ni, rasa mcm nak bela naga seekor plak. Hahahahah!!!!





Movie ni mmg seronok. Tp yg paling seronok ialah bila aku dgn adik2 aku tgk movie sama2.
Ni kire 1st time kot aku tgk movie dgn adik2 aku. hehe.!

Monday, March 1, 2010

Aku Salah Jalan ke?

Sedar tak sedar, dah dekat 24 dah umor aku. Erm, tp aku masih lagi tak mencapai lagi matlamat aku.
Matlamat aku sama je macam korg, iaitu: Duduk goyang kaki, duit dlm bank tak penah kering, hutang settle, hati senang, jiwa ringan, perut kenyang, badan sihat, keluarga happy dan bahagia (& korg takyah nak tipu la, korg pun same nk camtu kan?!!).


Tapi, aku masih lagi "belajar" lagi. and korg mesti igt, muka mcm aku ni tak educated tak layak blajar kat universiti.


Aku pun fikir camtu gak, dah malas nk blajar lagi la. Wat pening kepala. Aku nk kerja nk cari pendapatan lumayan, nk sara family aku. Tp, entah la.

Kadang-kadang, aku slalu terfikir benda ni setiap malam mase aku baring2 nak lelapkan mata. Adakah aku tersalah pilih jalan?
Jalan hidup aku. Sepatutnye,skrg ni aku jadi ape? student ke?gov servant ke? businessman ke? musician ke? atau graper ke? <-penganggur la. Mmg org slalu ckp, kita patut bersyukur dgn apa yg kita ada skrg. Mmg. Mmg. Tp korg mesti penah ada terfikir mcm ni kan? Tak payah nk tipu aku la ( kalo ko tipu pun, ko tipu diri sendiri gak).
Bila aku fikir psl ni, membuatkan aku untuk berusaha. Tp aku tak tau usaha apa yg aku buat ni? Usaha untuk teruskan jalan ni.
atau usaha untuk mencari jalan keluar dari jalan asal aku ni? Tak mungkin korg nk berhenti di tgh2 jalan kan?


Tetibe je aku terigt ada satu lagu tu.


Don't let me get me (PINK
)

LA told me, "You'll be a pop star,
All you have to change is everything you are."

bila tgk ayat dari lirik dia ni. ada something msg yg kita patut tau. and phm isi tersirat dia.
bukan dari sudut negatif la. sbb aku nk korg tau dari sudut positif nye. --> dah mcm Dr. fadila kamsar lak.
and korg fikir2 kan la sendiri. kalo tak tau, tanye aku. haha!


Dah la, saje je nk merepek2 dlm blog ni. Mane tau akan mencetus minda korg, dan merangsangkan lagi pemikiran ke tahap/skop yg lebih luas--->agak skema ayat aku disitu.





Chow