Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Monday, July 26, 2010

Beach girl!

3 bulan sekali
kalo ada rezeki-tiba2 je ade msg ko dlm hp aku ni. owh, kagumnye. dah lame lost contact, ko still igt aku lagi ke? cool!!

3 bulan skali
tiba2 ko call aku ajak jumpa la, lepak la, tgk wayang la.. Rindu - kata ko la. takpe aku layankan aje.

3 bulan skali
aku sanggup la turun redah hutan puncak alam nk ke tempat ko. Ajak lepak kan, kate sorg2 kat sini takde geng nk lepak. takpe, aku layankan aje

3 bulan skali
aku blanje ko mkn minum, kalo ade duit lebih sket aku blanje ko tgk wayang. Padahal aku tgh sengkek gila. takpe, aku layankan aje.

3 bulan skali
time lepak2, ko bleh lak cite psl curang2. bf i curang la dill..

Kalo ko nk jumpe aku nk cite psl bf ko curang baik ko ajak kucing ko je. Ko igt aku ni Kaunter aduan rakyat ke?
Owh, bila bf ko curang baru la ko nk igt aku. Baru la nk rindu. baru la nk menyesal. Sbb dlu ko curang dgn aku, baru ko tau camne rasenye kan? Haha. tp dlu ko curang aku layankan aje. Mmg mula2 sakit hati, tp ape ada hal -wat relax sudah. carik org lain.
Tp ko kena igt-

What Goes Around Comes Around

ko kena balik kan? ko dah rase kan? Apa ko rase? tp aku pelik. bila dah kena kat ko. knp ko jumpe aku balik?
Aku tau, sbb ko nk mintak maaf psl ko wat kan aku dlu kan? Tp ko mcm malu segan2 nk mintak maaf kat aku. Kire ko bajet, aku lepak jumpe ko - kire dah settle ke? Aku jumpe ko pun sbb atas nama kawan2.. tp jgn harap aku nk terima ko balik. tu bukan cara aku. melainkan kalo ko betul2 rasa bersalah, dah dah sedia nk mengaku salah and minta maaf kat aku baru la aku boleh pertimbangkan samada aku nk terima ko balik atau tak. Tp wat mase skrg. Pegi mampus ko sial!


Tuesday, July 20, 2010

Family futsal!

11 julai 2010. Aku dgn adek aku dah plan seminggu awal dari tarikh ni nk wat family futsal!
Alhamdulillah la, semua berjalan lancar! Enjoy abes!! Nak cite pun aku mcm malas! ape ada hal.
Aku just letak pic je la.. haha!!




Takpe la, yg power slalu jadi keeper dlu.


tau2 je ade kat atas, siap score lagi. kah kah!


haikal, pemain pelapis


penyokong setia


afi ade hati nk rampas. haha!


bajet bleh lepas ke gelecek aku dek?


adik2 dan sepupu aku.


aduh! nak main ke nk dating


barisan pemain, tp mane aku?
menyesal jadi photographer!

Monday, July 19, 2010

The Last Man Standing (Pic)



Bincang sblum start.


Aku tgh blur nk main position mane?


Last2 aku jadi lastman.


1st half yg memancitkan time kitorg kena 0-1


Past 2nd half yg penuh semangat
aku score last minute. 1-1


Bincang psl strategi


PJJB 1st division


PJJB 1st & 2nd divsion


The scorer


Lu jaga baik ah..

Saturday, July 17, 2010

The Last Man Standing

Bila korang baca title ni je, bajet mcm style la kan? ada ala2 mcm action movie plak. haha! Tp sbnrnye ni aku nk cite psl main bola la.
Biasa la, aku slalu gak main bola ke futsal ke. bukan psl musim piala dunia- tp mmg aku jenis suka bersukan.

Ari tu, member aku call aku. Dia ajak aku main bola padang dgn team dia. Aku pun set ok je (tanpa fikir panjang.haha). Dah lama gak sebnrnye aku tak main bola padang sejak aku mula terjebak dgn futsal. Biasa la, bola padang susah nk carik geng la. kalo futsal senang je. collect dlm 4-5 org pastu wat frenly dgn team lain. Kalo bola padang nak 12-13 org-Mane nak carik beb. member2 aku tak ramai yg boleh main bola, takat main bola kocek boleh la kot. haha!!

Lepas aku set je dgn member aku tu, tiba-tiba baru aku terigt yg aku takde but bola. Ntah mane ntah but aku pegi. Last aku pakai but 2 tahun lepas tak silap aku. Haha!! Rase mcm nk beli baru, tp memandangkan aku bukannye slalu main bola padang mcm tak berbaloi lak aku nk beli. Tp la aku blasah pakai kasut futsal. Mmg nasib baik la, sbb padang bola tu guna rumput artificial mcm carpet futsal tu. haha!

Masa game tu, member aku ajak 3-4 org PJJB. yeah. kire tak janggal la aku atas padang. Asalnye plan aku jadi midfielder. Aku ok je. Faveret aku kot. haha! Tp bila main dlm 5 minit pertama, aku tgk position dlm team aku ni cam kelam kabut, sape defender? sape midfielder? mmg kelam kabut. aku tgk gaya, mmg takde sape nk jadi defender kot? sume bajet nk jadi star mcm world cup. agak kelam kabut gak la.. last2 aku decide aku jadi LAST MAN. Sbb aku tau, takde sape nk jadi defender kan? Mcm sial je perangai, kalo korg power sangat korg jadi striker tgk bape bijik korg bleh sumbat, defend tak nk fikir!

Tp dsbbkan pengalaman, aku set tu defensive line aku standby utk offside trap je. mmg style game play. Tak perlu nk risau psl attacking dorg. just wat offside trap. Mmg terbaik gak la plan aku. Sbb aku tau, kalo diorg attack, mmg defender lain pancit nk kejar. smua stok kaki tembak dinding je. haha! So, plan aku simple-takyah main kejar lembu gila. just trap diorg je. nice!

Paling terbaik, part team kitorg dpt freekick kat kanan luar kotak penalti. Aku terus naik atas, and suruh midfielder cover defensive line. Mamat tu cross je mmg smart gila nak sampai kat aku. Aku terus lompat je- tarik kepala blkg sket (bg cas) ---Boom!!! tandukan padu tepat kat tiang gol kiri and masuk terus cecah jaring! GOAL!!!! terbaiK!!!!!! hahahaha!!! rase mcm Puyol la plak. Tp aku rase aku mcm Sergio Ramos. hahaha!!!

Tp game tu, kitorg kalah 2-3. Biasa la, no komen (kalo komen mmg mcm2 aku nk cite, tp team member aku kan?) hahahah!!!
Pancit gila..!!! hahaha!!!



Tuesday, July 6, 2010

my tumblr

Aku agak busy sejak akhir2 ni sbb yang aku sendiri tak dapat nk explain,
menyebabkan aku mcm dah lama tak update blog aku ni. haha!

Maybe aku selalu update fb je kot. Lg pun, aku kurang bahan cerita la..
(walaupun aku rase mcm byk bnda nk share dgn korg).

Ape2 hal pun, rajin2 la singgah ke tumblr aku.

aidilazahar.tumblr.com


kadang2 kalo ada quote yg best2 terlintas dlm kepala otak aku.
aku slalu post kat tumblr je. malas la nk post kat fb sbb
fb tu mcm kurang educated and memoriable la. haha! ape ade hal kan?


keep in touch!

chow!!

Saturday, July 3, 2010

Argentina

AKu takde idea nk post ape sbb aku tgh sedih ARGENTINA kalah dgn GERMANY.
Kalo kalah tipis ke, kalo penalty knock-out ke aku bleh terima.
Tapi kalah 4-0! AGak malu la aku dgn anak2 buah the legendary Maradona..
adeh! pedih ulu hati aku ni.
Bukan sbb argentina kalah
tp sbb kena bahan kengkawan aku yg tak suka argentina. ahaha!!
cam sial!!