Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Tuesday, August 31, 2010

Aku masih mampu bersabar

semakin lama aku semakin bosan lak kan..hahaha!
bosan la plak life aku camni.
(hanya org yg rapat je tau knp. haha)


oh, gadis!
aku masih lagi bersabar
menunggu kau.

Aku relax je ni, wat2 cool
tp kadang2 aku dah mcm tak bleh blah dah ni.

Takpe, aku kena bersabar lagi la ni kan?
ok..

Aku masih mampu bersabar

p/s: mampu ke? sangap bai! haha!

Sunday, August 29, 2010

Gadis di Danau kota

Mlm ahad, 3 jam lepas berbuka dgn family,
kitorg gerak ke danau kota, setapak.
Sbb adik aku si illa tu nk beli barang kat sana. Layankan aje.
mula2 mmg malas nk bawak dia.
Tp bapak aku suruh antar dia ke KJ mlm tu, alang2 tu singgah la ke danau kota.

Walaupun, jln agak sesak.
Tp Alhamdulillah la. sekejap je dapat parking.
haha! ngam2 ade kete kluar plak! hahaha.
Aku mmg tak tau nk beli ape kat situ, tp layankan adik aku je.
Tgh syok2 jln2 dlm lautan manusia , tiba2 aku ternampak-
seorg aweq ber cardigan biru, bintang2 putih and sliper sama cam aku.
Comel gile dowh!! haha! ngam2 plak adik aku tgh pilih anting2.
aweq tu pun tgh pilih2 gak
Pastu illa tanye, "along, mane yg cantek long?"
Aku terus jwb dgn spontan, "amik la yg bintang2 tu, comel dowh!" sambil pandang aweq tu.
Aku rase aweq tu terus pandang aku pastu tunduk senyum2..
WHoa!!! ade respon ni!!

Tp, aku tak ON MODE MENGORAT mase tu. so, aku takde la nk ngorat.
hahahaha!
(Aku segan sbb dgn adik aku kot! agak2 la kan! haha)


Tapi kan,bila masuk kedai ni, dia pun masuk kedai ni.
Masuk kedai tu, dia pun masuk kedai tu.
Jln sana terserempak dgn dia.
Jln situ nampak dia lagi.
Mcm ada jodoh je. Tp, nak try ke tak nak?
Dia pun mcm tggu aku start je. hahaha!!

Tanpa berfikir pjg, aku terus melangkah dgn mengluarkan segala aura kemachoan aku....

terus ke parking keta and blah. sbb aku adik dah abes shopping.
hahaha!!! Hati terus tak sedap.


Aku terlepas ke atau melepaskan?

haha!

Thursday, August 26, 2010

Kasut baru

Assalamualaikum semua.
Haha. jawab jgn tak jawab. hehehe
Skrg ni aku nk cite pasal kasut la.
Biasa la, asyik cite pasal event la, cuti la
makan2 la, reunion la. Cuba kita cite pasal kasut plak

Aku nk beli kasut baru.
Tp bukan kasut raya la.
Mmg la beli time2 nak raya,
sbb time nak raya la baru dpt gi beli blah
asyik duk lab je. takde mase plak. huhu.

Kasut aku dah rabak abes dah.
Tp bak kate member2,
"takpe dill, lagi rabak lagi bagus, baru la grunge!"
Grunge hanggok ko! aku pun nk pakai kasut baru.
haha!.

Bila bab nk beli kasut ni, aku agak blur la.
Sejak skola lagi, aku asyik beli kasut converse je.
Erm, ada skali aku beli sneakers PUMA Basket.
mmg rare kasut tu, tp kena rembat2. siot je.

Boring gak asyik pakai converse je. Bukan tak suka
tp igt nk pakai brand lain la. Member2 aku semua kate
kaki aku sesuai pakai converse je. Ala, aku tau korg dengki kan?
tak bg aku nk bergaya. huhuhu..

Pastu aku gi window shopping secara on9.
Nak berjalan2 takde geng. huhuhu.
Last2 aku mcm berminat kat design adidas ni.
agak menepati dgn cita rase dari pengguna converse dlu.
smart gak la.

Nanti aku upload pic kasut2 tu eh?
hhehehe...

Monday, August 23, 2010

Reunion Amanah 1999-2002

Assalamualaikum semua.
heheh. Korg igt bulan puasa je ke aku bg salam?
Hahaha.. hari2 kot? cuma korg je tak prasan.

Berkenaan dgn tajuk di atas, bulan puasa lak, korg dah tau la kan.
Mesti la aktiviti berbuka puasa. Berbuka puasa bersama
kawan2 sekelas mase form 1-3. Best dowh!! aku tak tau kenapa.
Maybe sbb diorg dah kawan lama dgn aku. Kawan sekolah rendah
dah lost contact. hhuhuh.

Lokasi : Santai Cafe, taman tasik permaisuri
Buffet: Masakan melayu
reger: rm15/head

Tp mase tu, mmg aku mkn sket je kot. sbb byk minum air.
apa ada hal.
yg penting masa berbuka bersama kawan2. hehehe.
Pas buka pegi karaoke kat KTV imbi plaza. havoc abes!!
hahah!!!













Saturday, August 21, 2010

Kisah di bazaar

Tajuk mcm agak umum je, tp kisah ni bukan sepanjang ramadhan la.
Ini just kisah satu hari aku di bazaar ramadhan.
Kisah ni berlaku pada ramadhan yg ke -11, hari sabtu.
Mase ni dah plan dgn kawan2 aku mase degree dlu.
Diorg ajak berbuka skali, plan yg agak simple - tp aku suka. Kumpul ramai2. gi bazaar and makan tepi tasik.
(Comel kan? walaupun lari dari plan asal. aahaha!!)

Kitorg smua pegi ke satu bazaar yg agak popular dari mulut org berpuasa termasuk la org tak berpuasa, iaitu
Bazaar stadium seksyen 13 shah alam. yeah!! Bazaar ni mmg aku rase mcm diwajibkan pergi je, sbb setiap tahun
mesti aku pegi bazaar ni. Besar kot. then meriah dgn murtabak tembam2.. geram je. ahah!!

So, kumpul2 semua ada 14 org dah kawan2 (kecuali ayob, sbb dia dtg mase buka). Plan nye ialah, gi bazaar beli mknn ringan2.
Makan alas perut, pastu gi smyg maghrib then baru mkn berat2 kat Pak Li cafe (seksyen 7). Bila kitorg masuk je dlm bazaar tu,
paham2 je la. Dgn org ramai gila babeng, dgn panas nye. Pergh. sumpah tak bleh blah. Tak sampai 1 minit berjalan. Kitorg berkumpul
kat tepi bazaar. Mmg masing2 otak budak lepasan ijazah sarjana muda kot - kitorg plan utk bahagi2 kepada beberapa group.
1 group beli air, 1 group beli kuih muih and lain2.

Mmg misi utama kami membeli juadah berbuka puasa yg ringan2. hoho! Aku dgn kunk jln berdua dgn mission mencari murtabak.
Bukan murtabak tembam2, murtabak nk wat makan la dol! kalo murtabak tembam tu stok wat cuci mata je. hahaha!!!
Tgh jln2, sambil elak makcik pakcik (tp bile aweks saje wat2 terlanggar. haha!).

Tiba2 aku terlihat scene yg sama sejak turun temurun, org2 kurang upaya, duduk tepi, sambil menagih simpati org ramai.
Ada yg mengaji, ada yg menyanyi, ada yg berzikir, ada gak yg wat bodo je sambil2 jual tisu. Sayu plak hati aku tgk dorg smua tu.
Kalo huluq kat smua, abes la aku nk buka ape kan? haha! Nak2 plak ade isu sindiket haram - psl peminta sedekah.
Takut pulak nak huluq (bukan kemut, tp korg kena pikir gak - bersedekah la jika mampu). hehe.

Kitorg teruskan berjalan di bawa arus manusia kelaparan, dan tiba2 aku terpandang kat seorg hamba Allah ni. Bukan org2 kurang upaya, bukan awek hot. tp Seorg budak kecik lelaki umur dlm 7-8 tahun berdiri sambil pegang kalendar tahun Islam. Nak kate comel tu takde la, tp bila aku tgk muka dia - hati aku betul2 sayu. Penuh dgn kesedihan dah simpati. Bila aku lalu depan dia, dia ckp "Assalamualaikum bang, saya anak yatim piatu dari rumah kebajikan. Saya jual kalendar ni untuk...................................." aku dah lepas jauh lak dibawa arus manusia kelaparan. Sampai depan sane, aku berhenti. Kunk tanye aku apsl aku berhenti. Aku ckp la. Hati aku rasa sayu plak. rasa mcm tak sedap plak hati aku. Aku dah mengecewakan hati seseorg yg betul mengharapkan bantuan. Aku suruh kunk lepak jap.


Aku patah balik kat budak tu. Aku hulur sekeping not warna merah (tu je yg aku mampu) kat budak tu sambil aku ckp, "nah dik, buat berbuka nanti". Budak tu terima sambil and salam cium tangan aku. huhuh. pastu dia baru nk pandang tepat mata aku (biasa la, aku kan tinggi, so amik mase utk org rendah nk pandang aku kan? haha). Tp sblum sempat dia tgk, aku terus chow. Aku ade dgr budak tu ckp psl kalendar, maybe dia nk pas kalendar kat aku kot. Tp aku blah camtu je, bukan nye ape. Aku tak sanggup nk tgk mata dia yg penuh dgn kesayuan ,kesedihan. tak bleh beb. Walaupun aku ni rock, tp hati aku ttp hati manusia, daging lembut yg mudah terasa sayu. huhuh.

Tu je yg mampu aku tlg. Aku harap budak tu dpt la buka mewah ari ni. Semewah kitorg berbuka dgn murtabak daging murtabak ayam, ayam percik, nasik ayam, kuih badak berendam, kuih batik, kuih gula melaka, kuih seri muka, roti goreng ayam, roti goreng daging, roti goreng sardin, masala kebab, air tebu, air kelapa laut, air sunkist apple, sunkist orange, air mineral, popiah basah, popiah goreng.

WOi!!! korg kate nk buka juadah ringan2 dlu!!! HAMPEH!!


Wednesday, August 18, 2010

Buka sana buka sini

Assalamualaikum
Salam ramadhan saya sampaikan kepada semua
(pergh, agak plastik gak di bulan puasa ni kan?)
Takpe, kalo ari2 praktik org bleh terima perubahan. hehehe.
Ok, sempena bulan puasa ni, Nak amik kesempatan mengucapkan
selamat menyambut bulan ramadhan &
selamat menjalankan ibadah puasa. =)

Ok, tajuk cite bukan jenis lucah la. Bukan buka baju buka seluar la.
adoi. Kalo dah bulan puasa mestilah cite pasal berbuka puasa,
kan kan? =) Bila bab buka ni biasa la.
Awal2 puasa mesti nk berbuka dgn family dulu kan?
Pada mereka yg duduk dgn family untung la.
Yang duk hostel ke, duk jauh dari family nk kena
tunggu weekend-baru bleh balik berbuka dgn family.
Tp bila dapat berbuka dgn family, pergh! dia punya nikmat dia -
tak terhingga beb. nak2 plak pekena ayam masak merah and udang masak tempoyak
mak aku masak. Pergh. mmg bergado dlm perot beb, terbaik!!
syg mak!

Tp, bila dah lepas smggu puasa - mesti dpt byk msg ke, sms ke call ke, comment kat wall ke(fb). mesti punye la
Pasal Majlis berbuka puasa, tak pun reunion ke. ape2 je la. Kalo dijemput ke majlis tu takpe la, confirm mkn free
ni gi majlis support makan sendiri. haha! Mmg sengkek la kan. Makan kalo tempat murah2 tu takpe la kan.
Ni semua port makan grand2 chicken. mampos beb nk byr. Kalo byr mahal, mkn byk takpe ni berbaloi la gak.

Tp, bak kate member aku, "dil, bukan psl mkn tempat grand, bukan psl duit. tp ni psl masa bersama kawan2 lama".
ADoi~~ mmg mkn dlm la kan. Takpe la. demi masa yg berharga bersama2 kawan2 lama. Aku korbankan la duit simpanan aku.

"So, raya nanti - kpd adik2 yg mintak duit raya kat abg dill. Jgn ckp abg kemut ke kedekut taik idung masin ke.
Bukan tak nak bg dik, tp duit tu abg dah guna utk beli masa berharga bersama2 kawan2 lama abg la, dik."


HAHAHAHAHAHA!!

Saturday, August 14, 2010

15 August 1986

Terima kasih
kepada family and kawan2. aku terharu sbb korg ingat kat birthday aku.. (huhuhuhuh)
tahun ni agak luar biasa sbb, ramai yg wish. Terharu beb.. huhuhuhu.
Terima kasih semua!!

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan yg ke 24 utk aku. haha!!!
Puasa weyh, jgn tak puasa.

Sunday, August 8, 2010

mcm "#*!@&#!" je kan?!

Lama la tak update blog. hehe. tetibe je aku terajin. Sbb ari ni iaitu 9 OGOS 2010, aku ade pengalaman yang nk dikongsikan bersama korg semua. hehe. Tak tau la nk ckp pengalaman manis ke, pahit ke, tawar hebeh ke, masin ke. Takpe la, korg decide la sendiri pas bace post ni.
Erm, berdebar2 rasenye aku nk mula cerita ni. (Suspen gile!).

Ok, Pagi2 subuh aku dah bangun lepas mak aku kejutkan. Alang2 aku dah bangun, mak suruh aku antar afie (adik bongsu aku) gi sekolah. Selalunye Zarul (adik aku yg 2nd last) yg antar afie. Tp Zarul mcm tau2 je aku dah bangun, dia saje wat2 tak bangun. Tak guna! Takpe, memandangkan aku mmg seorg abg yg mithali (betul ke aku eja?), aku berkorban la demi mase depan adik2 aku (korban minyak motor tu, berbaloi kan? haha!).

Otw aku antar afie, aku perasan mase kat traffic light, aweq dlm kete sblah kanan aku usya aku semacam lak, pastu brader yg naik moto blah kiri aku pun usya aku gak. Aku pun fikir la, " awat depan suma pandang semacam ja? aku pelik ka pagi2 ni?". Sambil, tggu lampu nk ijau, aku tgk2 la side mirror aku, takut2 muka aku comot ke, ade taik mata besar bola tenis ke, ade peta uganda aku lupa nk lap ke? Takde plak. tp awat depa suma pandang semacam ja?. takpe la, aku wat bodo je la. Lampu ijau, aku terus pecut, mls nk fikir ape2. Sampai je kat depan pagar sekolah afie, aku drop la dia. Dia cium tangan aku, and terus masuk skola. Tp time tu, ade beberapa ibu bapa penjaga usya smacam kat aku? Aku pikir lagi, "adoi, ape lagi yg slack dgn aku ni?". Helmet aku pakai, seluar pakai, zip ok, baju pakai, tak terbalik pun? pelik nye. Pastu aku tgk side mirror lagi. OK je, takde masalah. Aku terus chow buat bodo je. malas nk layan.

Balik je rumah, aku siap2 smua kemas bag bagai smua nk gerak puncak alam. Tp singgah jap kedai nenek aku, nk breakfast la & jumpa mak aku. Mase kat kedai nenek aku, costumer2 beratur smua pandang semacam kat aku. "Adoi, knp ari ni smua org pandang semacam je dgn aku?" kata aku dlm hati. Tp, mak aku, makcik2 aku smua lek je. takde ape2 pun. knp org lain yg pelik tgk aku?. Aku terus gi toilet, nk check ape yg slack pagi2. Zip ok, kasut ok. Sluar ok, baju ok. rambut ok. taik mata ok, bulu idong aku. misai ok. Erm. OK je semua.. peliknye.

Pas breakfast and salam mak aku, aku gerak la. Otw nk ke Puncak Alam, ada skali kat traffic light area sentul, perkara yg sama berlaku. "Ah, wat bodo je la" kata aku dalam hati sbb dah mls nk fikir lagi. Aku terus jln. Sampai kat traffic light area sg. buloh, pun sama.. "Ah, layankan aje". Sampai kat area umah aku Saujana utama, sama juga org pandang semacam. Hati aku mula terdetik dgn kisah yg mak aku cerita dlu. Dia kata, aku ada penjaga a.k.a saka, badan dia besar gila. Slalu ikut blkg aku. Tak semua org boleh nampak, family aku pun tak nampak kecuali arwah atok aku. "Ah, sudah..takkan dia lupa nk "ON" button "Invicible" ari ni??" agak2 la.. abes org sekeliling takut plak kang. Tp, bile aku check2 blkg aku, takde plak. Erm, ah karut la. nak2 aku ni jenis tak percaya dgn benda2 tahyul ni. haha!

Aku terus je gerak ke Uitm. Pastu bila nk sampai kat pintu depan, Pak guard pun pandang semacam je. Adoi! Takpe la.. Aku terus masuk dlm uitm. Sampai je kat satu bustop, ramai dgn student2 tgh tggu bas, majoritinya pompuan la. Aku lalu je depan bustop tu,
aku mmg tak pandang la. sbb aku tau aku mcm slack je ari ni. Tp, aku terdgr suara2 dari bustop. Suara tu berkata, lebih kurang mcm ni la ayat dia, (takde tokok tambah la eh).

"Uish, handsome la mamat tu. Tak pernah jumpe mamat yg handsome mcm tu.
Untung aku tunggu bas kat sini."


Owh, baru aku perasan, aku baru potong rambut smlm. Kire nampak ensem ke? hahaha!!!
Sumpah cite ni mcm "#*!@&#!" je kan?!


Haha!!!