Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Thursday, October 28, 2010

Cukupkan kuota

hello...
hello...

testis
testis

1..2..3

hahaha! saje je. entri ni macam takde ape2.
aku saje post supaya nk ckup kan entri utk
bulan ni. 30 entri! yeah! tp still tak dapat
nak pecahkan record blog member aku
pemegang award, "the most dilligent blogger"
Rosniza Z. yeah!! dia adalah tahiblog. hah!



dah ckup kuota dah..


bye


hehe

untung aaa ayah!

untung aaa bapak aku... tender byk....duit masyukkkk... untung lebih... untung aaa murah rezeki..
Bersyukur la kita...hehehe..


ehem2..


ayah! bleh pinjam HILUX ayah tak? nak bawak jalan2..




p/s: untung aaa!!!

Meeting

Selalunye kalo bangun subuh, pastu mmg liat nk mandi gi lab. kadang2 bangun subuh2. tp kul 8 baru nk mandi. pastu siap2 lembab2 je. tau2 sampai lab kul 9.



Tp sbbkan ari ni ade meeting dgn Prof. dah siap mandi dah awal. lagi. 7.30 am dah gerak nk ke uitm. Siap "terserempak" dgn Prof lagi. vrooommmm ( laju gila dia bawak kete).



hahahaha!!


p/s: selamat pagi prof! awal prof sampai. lalala

Wednesday, October 27, 2010

Promote

Nak tanye korg, camne nak follower ramai? tak reti la aku. huhuhuhu....

isu semasa

ahaha! entri ni bukan aku nk berpolitik ke ape. tapi kadang2 aku ni terRAJIN gak belek2 suratkhabar tgk berita2 ape yg best. Sambil2 tu tergelak tgk berita2 ni. tajuk dia mcm best. tp bile bace mcm klaka je. mcm diubah2 plak ceritanye. Macam kisah rompak, bile bace sampai abes mcm cerita drama plak.. ahaha!!

Terigt member aku ckp dulu. kat suratkhabar semua info pembohong cuma dua je yg boleh percaya. haha.. nak tau ape? 1) rsult sukan la. tgk score bape. tu betul la tu. siap tgk live mlm smlm. 2) result 4D. hahaha!!! walaupun mcm klaka, tp agak logik gak kate2 mmber aku ni. skrg tak tau ape la dia wat sekarang.


hurm...aku makin risau dgn isu indonesia tak puas ati dgn malaysia. kenapa diorg tak puas hati? bile bace dlm suratkhabar. orang indonesia kate malaysia "ciplak" warisan mereka. Ciplak tarian poco2, ciplak hasil seni batin, ciplak tu ciplak ni. adoi. Pasal tu pun nk keco ke? macam kanak2 la der. skrg korang dah tahap negara ni. adoi!

aku ade bace 1 blog ni agak menarik. Dia ckp amerika guna nama french fries lek je. sampai satu dunia igt french fries tu amerika punye. padahal pada nama dia dah ade tulis "French" dah tentu perancis yg punye. Takde pun keco2 Perancis tak puas ati dgn amerika. hahahaha!! nak tau sebab ape?? sbb diorg kawtim...dari segi diplomatik atau agama diorg. Tp kita ni, malaysia and indonesia yg sesama islam ni nk tak puas ati knp? adoi.

dah la. malas nk cite lebih, sbb dah jadi mcm cite politik lak.. haha! ni bukan blog utk politik!
oktengsbai!!



p/s: takyah cite psl malaysia-indonesia. Dalam negara kita pun tgh keco2.. kecoh!

ubuntu

ubuntu ni adalah nama sejenis OS kat pc la. (operating system). Slalu kite just dgr windows je. ni product lain. name nye ubuntu. ade byk lagi OS brand lain, tapi kebykannye kita tak tau sbb windows nye populariti melampau2.



Tp aku bukan nk cite pasal OS ke pc ke ape ke. Tp nak cite pasal perkataan ubuntu tu.
Sbb bile sbut bunyi nye mcm you-buntu.

aah! mmg aku buntu. tak tau nk wat ape dalam lab ni.
weyh!! aku buntu aku buntu!!! damn!




p/s: sorry aku kalo buntu mmg dah tak betul tahap buntut u

Tuesday, October 26, 2010

Power tak?

aku mmg suka balik lambat. biasa la. time2 petang2 tu baru ade mood nk wat labwork. Sbb aku igt pesan prof. "Kalau kamu masuk kul 8 am balik kul 5 pm, mmg susah nk data result". So, aku rase kalau wat labwork pas kul 5 mesti dapat result baik punye! haha! (aku mmg tak reti bahasa kan?!)

So, nak dijadikan cite. kalo dah petang, smua dah balik kecuali aku dgn teng and geng2 extraction lab. Teng dah tentu lepak lab diorg layan DOTA. So, tinggal aku sorang2 dalam pharmaco lab dgn 2 pc.. yeah!!


1 PC main facebook, blog and twitter..
1 pC lagi wat main game....
ahahaha!!!



p/s: oi! kate nk wat labwork petang2 ni. hampeh kau dill! -___-"

Rajin tak pasal2.

Ari isnin aku tgk semua org lemau je. Muka masing-masing stok malas nak wat labwork. Bace journal lagi la malas. Masing-masing layan facebook la, main game dota la, cafe world, budak2 pompuan ade yg gosip2 la, cite pasal kawin la. Mmg relaks abes la. AKu? aku lagi la pemalas. mengadap blackberry je , dari rumah sampai la lab. hahaha!!
Tetibe2 diorg dapat email dari Dr. Ghanya, bahawa ari khamis mggu ni ade meeting dgn prof.!
Esoknye, semua orang busy wat labwork. pergh! masing-masing rajin beb. Terus sunyi lab, just dgr bunyi bikar kaca laga2. bunyi microplate reader. bunyi orang2 tgh wat keje la kate kan.. hahaha!! mmg klaka. aku pun terRajin skali la. hahaha!!!


p/s: jgn contohi aku. nk blaja biar bersungguh2.! tq.!

Monday, October 25, 2010

bosan

aku rase title entri pun org dah bosan tgk kan? haa..mcm tu la keadaan aku skrg ni, bosan!! aku nk sesuatu yg baru! aku ingin bebas! aku ingin terbang ke sana ke sini! aku ingin berlari! aku ingin berseronok! aku ingin! aku ingin! yeahhhh!!!!!




"eh, Prof! bile prof masuk lab, tak perasan saya?" ---sambung wat labwork.





bye!

Aduh! mane kau hilang?

Aku rase baru je tadi aku letak kat situ. Pastu dtg balik dah takde. ke aku lupa aku letak kat mane? adoi! kusut sgt otak aku ni sampai lupa mane aku letak menatang tu. huhu! sedihnye. dah la original set lak tu. kalo yg cokia2 brand takpe la. aduh. takpe la. kalo ade rezeki, jumpe la. halalkan je la holster utk BB syg aku ni. huhuhu.

p/s: pasrah tp redha.

Terkejut

Aku saje dok belek2 tgk member2 aku nye blog. kadang2 bila tgh boring aku rajin membaca semua blog yg aku follow. Tp aku TERKEJUT tgk kat seorg member ni punye blog.! Bapak la! dah seratus lebih entri dia bulan ni! bulan ini! bukan tahun ni! mmg gile babeng. AKu rase dia mmg keje fulltime blogger kot? mesti gaji 4 angka ni. fuh!! hahahaah! rajin la follow blog dia http://rosnizaz.blogspot.com/
boleh menghiburkan hati dan berkongsi masalah beliau. hihi. and jgn lupa utk vote #termuntah setiap entri beliau. hahahah!!

p/s: jgn marah eh rosz. aku kagum dgn kegigihan kau meng update blog ko. mmg layak dpt
"
the most diligent blogger award!"

tahniah!!!


gambar hiasan semata2


movie : RED



Patutnye aku and chris nak tgk cite The Other Guy, tp MBO ampang tak ambik cite tu. hampeh. pastu Aweq yg jage tiket tu suruh tgk cite ni. RED. huh? RED? merah? ape tu? Tetibe je aku tanye soalan ringkas. Pastu Chris ckp, RED is stand for "Retired Extremely Dangerous"
Whoa, kire orang tua ganas la ni?!

Cite mmg layan la. aku duk gelak2 je dgn si chris. mmg lawak and style and penuh aksi. kagum gak hero smua dah pencen2. tp style kot! sila tonton! hhoho!!

Thursday, October 21, 2010

Sape Kudabelang?

Aku suka guna nick kudabelang, kalau komen kat mane2 forum atau komen2 ringkas.
Kire codename la. padahal saje je. aku ni kan tak suka menonjol. hahaha!!!
Misteri tak? haha!

Tuesday, October 19, 2010

Pukul 9 mlm

Dah kul 9 mlm dah ni. aku dah lemau. lapaq! tapi masih lagi stuck kat dalam lab ni. keje dah abes dah sbnrnye. Tp sbb tggu member aku sorg ni ha...keje tak abes2. Tu la, aku dah suruh kau start wat eksperimen pagi, nanti abes petang. Yang kau pegi start petang2 tu kenapa? kan dah kena siapkan sampai malam. Kesian kat aku ni, dah la tumpang kete kau teng.
Teng..jom la balik. huhuhuhu.. aku dah bosan ni......

Misteri

peliknye?
mase skolah aku bodoh je, tp skrg dah mcm jauh sgt dah belajar. mase keje aku takde la wat keje bagus mane pun, tp bos nk naikkan pangkat aku walaupun baru sebulan aku kerja. mase accident langgar orang, orang tu tak minta duit kat aku pun. mase tgh pokai2. dpt duit elaun. abes duit elaun dpt biasiswa.


dill kiri : itu bukan pelik, itu rezeki
dill kanan: rezeki eh? erm, aku rase la. goodluck abes.
dill kiri: syukur alhamdulillah. janji kau tak mnyusahkan orang
dill kanan: amin.



dill: ish, gile ke budak 2 ekor ni. borak2 psl aku plak.wey! gile ke wey!


Monday, October 18, 2010

Nak Palau Mak aku plak?!

Hahaha... tajuk mmg mcm nak carik gadokan? tapi intro bleh hahahah kan? SBnrnye, aku tak tau nak cakap pasal hal ni kelakar ke atau serius. Aku just bleh gelak je. Nak marah plak. mcm tak bertamadun je. Bak kate orang, apa jua tohmahan, cacian, fitnah, kutukan, kite just terima dgn senyuman (Tapi senyuman aku ade bunyi "haha" sket la - bukan gelak tau!)

Hari mak aku tanye aku, ade tak aku kutuk adik beradik ayah aku? AKu agak blur. Pastu mak aku explain yg Sedara along ade bace kat blog along. Tp aku tak igt blog mane? ntah bila2 ntah. then baru teringat kat blog "Majlis Pertunangan" adik aku tu. yg aku mention "sedara"?

Eh, knp adik beradik ayah aku plak yang terase?? aku takde mention pun nama i.c dorg? AKu just ckp random. Hello, bukan seorg 2 je sedara yg dtg and tido, oktengsbai!! ahhaha. Tapi, betul la bak kata karam singh walia "siapa makan cili sos, dia yg rase sedap" hahaha!!!

Sekarang ni. Kalau ye pun, tak perlu la nak palau Mak aku! ke mmg cari point nak palau kan? haha! Sekarang yang ckp, aku. Bukan mak aku? kalau anak kau curik seliper jiran, ade jiran kau nak palau mak kau tak? Mesti la dia dtg bgtau kat mak kan? Haha! nak kate budak2. dah besar. Nak kate tak skolah, Abes amik spm smua, masuk universiti. Ini la melayu. Camne nak berada dibarisan hadapan bersama Imam Mahdi mase Hari perhitungan tu nanti. Ni la melayu, cepat sangat melenting. Aku ckp benda betul, nak marah. Patutnye, bila org dah ckp mcm tu, ubah sikap. Berubah, bukan susah pun. Bukan nak suruh palau org lain. Aku tak rugi pun. Yang rugi sape? hangpa semua la.

Hahahaha....

Upgrade

Yeah! aku dah berjaya tukar dari prepaid ke postpaid. Baru 2 hari pakai aku dah rase puas hati. hahahaha! Mungkin terlalu awal untuk aku
berpuas hati kot? takpe la. saje je nak yakinkan diri cakap berbaloi pakai bil. hehehe. Yang penting takyah nk gi Shell gi beli topup. Tapi tak dapat la jumpe aweq shell yg cun tu. takpe la. bukan jodoh aku. hahaha!! cam sial je. Tak perlu nk keluar duit hari2 beli topup. just bayar bil dihujung bulan. hahahaha!! oktengsbai (outro yg menjadi trend, budak2 twitter. hmmps)

Friday, October 15, 2010

Takziah buat teman lama

Aku ingin mengucapkan takziah kepada akmal zahid, kawan AMANAH aku. Yang telah kehilangan seorang ibu yang penyayang.
Semoga ibunya ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin.

Al-fatihah.

Wednesday, October 13, 2010

Penulisan melambangkan watak seseorang

Tajuk entri ni dah mcm tajuk ceramah plak kan? haha! cam siot je.. Sbnrye aku ade terbace artikel pasal tajuk ni kat majalah mane ntah. Bace sekali jalan je. takde la bace beria2. sbb aku ni pemalas nak mampus sbnrnye. Dalam artikel tu ade kate (or org tu taip) dia kate pasal blogger. Org yang SELALU post entri2 panjang-panjang berjela mengalahkan tesis phD adalah seorang yang mempunyai watak pendiam, tak bnyak ckp, tak slalu keluar bersosial, suka memerhati orang lain. Erm, betul ka? Dan orang yang SELALU post entri pendek-pendek ialah seorang yang berperwatakan bukan pendiam, maybe byk bercakap dan bersosial dan tak tau nk wat ape2 slain on9. Erm, betul ke ni??

Manakala, (bm skema lak) orang yang JARANG post entri, tp bila dia dah post, entrinya panjang berjela - adalah seorang yang pendiam, tidak kerap bergaul dgn orang lain, dan kuat pendamkan perasaan. DAn orang JARANG post entri, tp bila dah post pendek2 je entri nya, adalah seorang yang tak reti duduk diam, suka bercakap, kuat bersosial dan busy dengan kerja2 lain sempat tak sempat je nk update blog.

whoa..style gak orang yang wat article ni. tapi aku igt nk tambah lagi satu watak lagi la bang (konon cakap kat orang yg wat article psl tajuk ni la).

Orang yang SELALU post blog entri, tak kisah la panjang ke pendek ke, tetibe terus berhenti dari blogging adalah seorang yang telah lupa email dan password blog dia. HAHAHAH!!!

Tatabhase

Saje je eja Tatabhase, walaupun ejaan sebenar adalah TATABAHASA. haha!
Tp saje nk igtkan korg yg kita ni dah mula biasa dgn bahasa pasar.
Kenapa? sbb senang ke? sbb dah biasa? atau kat skolah cikgu tak ajar kita betul2?

Sbnrnye, aku bukan nak cite pasal isu bahasa pasar.
tp pasal kata ganti nama diri ketiga. Masih ada lagi kawan2 yg masih lemah dalam
penggunaan kata ganti nama diri ketiga. Aku bukan nk ckp kawan2 ni kita bodo ke ape.
Tp sbb kelemahan ini telah mngundangkan byk masalah dari segi penyampaian info.
Nak-nak pulak info yg penting.. huhuh..

"Pakcik aweq aku" adalah lain dgn "Aweq pakcik aku" la sial!!!!
kiwak tul ayat kau buat aku hampir malu td sial!
ahaahahha!! 'hampeh!!

teka teki dalam kereta

Ari tu satu family aku jalan skali satu kete. tp tak igt pegi mane mase tu.
Ah tak penting kot dlm cite, aku just nk cite time dalam kete tu, adik aku bosan
then dia ajak main teka teki. dia tanye aku jawab, aku tanye dia jawab.
Yang bestnye, semua teka teki dpt dijawab. mmg anak2 pak abu di lahirkan
dgn pemikiran yg genius atau terlalu senganl.
Tp mmg klaka, bodo, and logik. haha!! kire time tu mak bapak aku pun terhibur gak la.


Adik: dalam banyak2 berger. berger ape yg takde guna roti??
Along: BEGEDIL

Along: dalam byk2 pensel, pensel ape student pandai taknak guna time exam?
Adik : pensel 2B

Adik: ikan ape paling besar dan berat?
Along: ikan paus goreng tepung

Along: ikan ape yg kedua terbesar?
Adik: Ikan paus takpayah goreng tepung

Adik: kotak ape yg ade titik didalamnye?
Along: kotak penalti.

Along: kotak ape yg berdosa?
Adik: kotaksemayang. haha!

Adik: kotak ape yg busuk?
along: kotakmandi sial!!

Along: kotak ape yg bodo
Adik: kotakblaja.

Adik: kotak ape yg....
Along: kotak bosan ke? bosan bodo layan teka teki ni.


oktengsbai!
hahahahahah!!!

bukan kecewa kerana kalah

Kecewa? aah! mmg aku kecewa dalam IID SE 2010 tu. Bukan sebab aku tak menang apa2 award.
Tapi aku kecewa sebab kau dah anggap Conference tu mcm Competition. Aku sedih sbb kau sanggup tipu
result and data supaya product ciptaan kau tu memberi impak pada masyarakat.
Kau tak perlu bangga la.

watak

lepas aku berkawan dgn orang.
akhirnya aku telah sedar bahawa,
"Diri sendiri adalah watak yang paling sesuai untuk kita dalam sesuatu hubungan"

tak kira la hubungan sesama kawan-kawan, kekasih, saudara atau family.
Sbb kbykan orang suka jadi Plastik utk berada dalam hubungan tu.
Tapi sampai bile nak jadi plastik?

Tapi bila aku jadi sendiri, ramai yg macam tak suka je.
mungkin perangai aku ni mcm gampang kot?
or terlalu cool sampai org menyampah.

Takpe la, mungkin aku tak sesuai kawan dgn kau kot.
Aku paham. aku ni sape je. aku umpama serangga je.

okbye.

Monday, October 11, 2010

Bosan

Aku dah mula bosan dgn korg.

bye.

Friday, October 8, 2010

OPEN HOUSE

Bapak aku kate raya taun ni tak nak buat open house. Tapi last-last buat gak org tua ni. dah la nk buat malam terakhir syawal. Hari jumaat plak tu. mmg susah la orang nak mai. Aku mmg last minute la nak jemput member2 aku. Takpe la, atleast ada gak kawan2 aku yang mai.
Geng amanah, Geng Nurin, Geng Futsal, Geng ABFC, dgn bandmates aku. yeah!! Tapi sedih, geng skolah rendah, geng mase degree, dgn geng lab aku tak dpt datang. Sbb sgt last minute. Tak salahkan korg. Aku salahkan Pak Abu. hahahaha!!!

Nasib baik berjalan lancar, tapi aku, mak, adik aku mampus beb! Mak aku masak bagai nak rak, aku tukang angkat barang. tak larat bai! mcm nak mati. Takpe la, nak bagi org makan2 happy2 kan? Hahaha!!! Selagi lagi, Terima kasih byk2 kepada mereka yang hadir.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

Aku bertepuk sebelah tangan.

Ah!!! gaya kau dah mengalahkan gf ! kau tau tak?
hari2 nak belai kau. Hari2 nak tgk kau. geramnye!
Bg kau makan. Bersihkan badan kau. aww aww
Tido pun kalau boleh taknak ganas2 dgn kau.
Nak kata syg takde la. Tapi kalo takde kau,
mcm kosong je hari aku. Tp kau tak penah cakap
kau syg aku kan? dah beratus2 Ringgit aku bagi kau
Tp still kau mcm mintak2 ? Nak clash tapi sayang plak.
Aku dah belikan kau baju baru. baru nampak cantik!
Baju ORI tau..ori.....


Ok bye, My Blackberry Bold 2.

Tuesday, October 5, 2010

malang tak pakai perfume.

Hi, aku baru sahaja melanggar kereta yg baru lepas accident.
(saga dilanggar satria dilanggar honda) pastu dtg avanza yg aku drive
langgar honda.

pastu, ketiga-tiga owner dtg and blame aku. kate aku punca.
punca? sedih beb. kusut otak aku nk byr camne. huhu!

Friday, October 1, 2010

BB PIN

aku dah lame pakai Blackberry.
Tp baru skrg aku baru nk subscribe
haha!
so kengkawan yg ade BB tu.
sila2 la add PIN aku..

228B7B0A




Master atau PhD?

Aku dlm dilemma.
tak tau nk pilih mane?
aku nk mula kerja, nk ade income.
huhuH! aku dah tak larat la.

Rumah terbuka Farmasi

23 sept 2010, lepas sembahyang jumaat
Faculty of Pharmacy, UiTM Puncak Alam
ada buat open house. hehehe!
Aku malas nk menaip ari ni.
Just tgk2 je la pic eh.

Maaf zahir dan batin