Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Friday, April 29, 2011

Impian Aku

Mase mula-mula aku pegang guitar, aku dah mula pasang impian aku
untung ahli musik. Aku tak ingin pun jadi artis popular yang mcm dalam tv tu.
aku just nk dikenali dalam scene underground je.

ROTTW merupakan majalah tentang musik di negara kita.
Aku rasa majalah ni la yang paling banyak expose band-band underground.
Aku selalu beli majalah ni, sbb aku tahu tentang scene underground.
Sehingga la aku pasang impian untung jadi cover magazine untuk majalah ni,

Korang tanye la kat semua budak2 underground kita ni, siapa yang tak kenal
majalah ROTTW tu?
kalau tak kenal kira diorg mmg belum cukup underground lagi.
Mmg byk negative positive komen orang pasal majalah ni.
Tapi apa adahal....
untuk jadi cover page majalah ni adalah salah satu impian aku
selepas aku cipta lagu yang pertama.

Alhamdulillah.
Dah bertahun-tahun aku bermain musik, dalam scene underground ni
akhirnya cita-cita aku tercapai.
Bukan bermaksud cerita ttg Dill Melodisaster akan berakhir di sini.

Aku harap aku dpt membantu scene music yg diorg ckp "grunge" ni
dikenali balik. aku bukan nk top sorang-sorang. sbb aku tahu
tak ke mana pun kalau gerak sorang-sorang.

Monday, April 25, 2011

Manusia abnormal 2

Aku mmg pantang betul orang yang
berkira gila bab-bab makan ni.
Kalau pasal makan punya la kemut nk kuar duit.
Bukan aku mintak kau blanja pun.
Ni makan sendiri pun tak cukup duit.

Padahal benda lain mampu plak kau beli.
Iphone la. Ipad la, Ipod la..
Blackberry la, Playbook la.
Beli graphic card la, make up kereta la..
Perghh! Mmg masyuk..

Kalau bab berjalan, perghh!1
kalah gaji perdana menteri.
mmg la best, duit kau pun.

Tapi,
Bila time makan, takde sen.
Kalau sekali dua tu, kesian la gak.
Tp kalau dh bnyak kali. dah naik lemak la ni.
Siap rokok pun tu dah mcm adik bradik dah
nak kongsi2. adik aku pun beli rokok sendiri la.

Kalau mcmni la perangai kau.
baik kau practice makan pasir ke
rumput ke, kulit kayu ke.
So, pasni takyah la risau nk kuar duit
untuk makan.

Tuesday, April 19, 2011

Polisi UiTM : Internet

Aku benci betul la dgn Polisi UiTM psl internet.
Facebook pun nk block. geram betul.
Takkan semua kau nk block kot? bukannye salah pun berfacebook.
Senang aku nk tau ada kelas ke takde, takyah nk telefon.
Jimat duit.

Just block website2 porn dah la. takkan social network pun nk block gak.
kejam betul....

nak masuk blogspot pun kena dpt web certification. kecoh betul la!!!

Risau nye

Hari jadi dia dah dekat.
Tp aku tak sempat nk beli apa2
atau plan apa2 utk dia.
Sbb busy sgt la. takde mase.
Aku igt nk buat surprise.
Tp ntah la. Aku tak reti sgt plan2 nk
celebrate bday org.
Sbb aku sendiri pun
tak penah celebrate bday sendiri.
hahaha!

Takpe la, nnti aku beli je apa2 nnti.
Just spontaneous je la...
Aku harap dia happy
dgn keikhlasan aku ni.

=)

Monday, April 11, 2011

Terima Kasih

Terima kasih kerana mengenali-ku
Terima kasih kerana menerima-ku
Terima kasih kerana senyuman-mu
Terima kasih kerana gelak tawa-mu
Terima kasih kerana cemburu-mu
Terima kasih kerana marah-mu
Terima kasih kerana rajuk-mu
Terima kasih kerana gembira-mu
Terima kasih kerana sedih-mu
Terima kasih kerana baik-mu
Terima kasih kerana jahat-mu
Terima kasih kerana kasih-mu
Terima kasih kerana sayang-mu
Terima kasih kerana rindu-mu
Terima kasih kerana cinta-mu
Terima kasih kerana benci-mu
Terima kasih kerana manja-mu
Terima kasih kerana gedik-mu
Terima kasih kerana gatal-mu
Terima kasih kerana ciuman-mu
Terima kasih kerana pelukan-mu
Terima kasih kerana belaian-mu
Terima kasih kerana suapan-mu
Terima kasih kerana comel-mu
Terima kasih kerana cantik-mu
Terima kasih kerana malu-mu
Terima kasih kerana masa-mu
Terima kasih kerana fokus-mu
Terima kasih kerana salam-mu
Terima kasih kerana lapar-mu
Terima kasih kerana kenyang-mu
Terima kasih kerana sakit-mu
Terima kasih kerana sihat-mu
Terima kasih kerana payah-mu
Terima kasih kerana susah-mu
Terima kasih kerana senang-mu
Terima kasih kerana lawak-mu
Terima kasih kerana gambar-mu
Terima kasih kerana suara-mu
Terima kasih kerana nasihat-mu
Terima kasih kerana teguran-mu
Terima kasih kerana prihatin-mu
Terima kasih kerana "pokk kang" mu
Terima kasih kerana eeeeeee mu
Terima kasih kerana grrrrrrr mu
Terima kasih kerana wooooo mu
Terima kasih kerana huh huh huh? mu
Terima kasih kerana huh! mu
Terima kasih kerana PING!!! mu

Terima kasih untuk Segala-galanya.
=)

Thursday, April 7, 2011

Photoshoot: Melodisaster (photo)













p/s: tak dpt amik pic mase posing kat set tu. sbb sape nk snapkan.
kalau dah 3-3 dah posing. betul tak? pic kat atas ni pun pakai hp blackberry je
tak mampu nk beli dslr. haha!

Tuesday, April 5, 2011

Photoshoot: Melodisaster

Hari tu MELODISASTER ada Photoshoot session
untuk Cover page ROTTW.
Suka beb, tak pernah kitorg ada proper photoshoot session.
Dgn Professional Photographer plak tu.
Mmg excited sgt.

Cuma yg klaka nye, Hizam deal dgn aku gerak kul 9.30.
Tp aku lambat sampai kul 10.30.
Photographer tu tggu kul 7.

Memang melayu betul la. Tapi tak salahkan sesape.
Sbb staf ROTTW yg pilih hari
dah masa. kitorg follow je. Ah, biar je la.
benda dah lepas.

Tp disebbkan kitorg sampai lewat.
So, photographer tu mmg takde idea la.
Nk shoot camne. takkan nk berdiri tegak je. Pastu bro tu dpt idea best.
Bertemakan Studio Jamm. nasib baik studio dia ada
drumset dgn amp and speaker.
Kitorg plak mmg ngam2 bawak gear masing2. (gitar and bass la)

Mula2 mmg agak kekok la kitorg nak posing.
Biasa la, kami bukan model stokin getah.
kami cuma ahli musik. Kalau orang shoot pun
time kitorg tgh perform, mmg takde mase nk posing.

So, last2 dah bape kali kena tembak dgn flashlight dia.
pastu brader tu gi kat macbook dia, aku tak tau la dia kecewa
atau tak sbb mcm fed up je layan kitorg yg tak reti bergambar ni.
haha! Pastu, selang 5 minit. Brader tu panggil suruh tgk hasil
kerja nya.

Pergh!! smart sial!! mcm bukan kitorg je kat pic tu..
Mmg smart gila siot!!! tak penah aku tgk muka aku semacho mcm tu.
Ntah bila aku buat muka camtu. MMg macho!! hahah!

kalau korang nk tgk hasil brader tu.
Jangan lupa beli ROTTW isu lepas Hujan.
kitorg jadi cover depan la! hahha!!!

style kan? hahah!!


Sunday, April 3, 2011

Wow! Busy!

Salam semua.

Dah lama gak aku tak update blog ni.
Erm, biasa la. Busy la sejak kebelakangan ini.
hahah!

Sbb,
biasalah. Bak kata pepatah

"Sebuas-buas binatang boleh dijinakkan,
inikan pula manusia yang berjiwa rock kental"


Rock-rock mmg hati kena keras.
Tp celah2 rock yg keras tu. Ada la sebuah taman.
Bukan Taman Astakona atau pun Taman Rashidah utama.
Taman midah jauh sekali.

Ini taman bunga la.. hahaha!
shit! knp entri kali mcm sial plak.
haha! takpe.

Sekarang ni aku busy untuk mencari kebahagiaan.
So, mintak maaf la kalau takde entri2 baru2 yg best.
Aku ni mmg jenis tak bleh nk focus byk perkara dalam satu masa.
So, kena focus satu2.. heeeeee

And, Good luck for me...

thanks!