Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Sunday, October 23, 2011

My self-potrait

(artwork by JIE KARIKATUN)

Agak terharu gak la hati ini, bila diri sendiri di potretkan oleh pelukis bebas.
haha! tapi aku terasa mcm lukisan tu lebih hensem la dari realiti.

thanks byk2 kepada bro Jie karikatun sbb sudi mempotretkan wajah aku
yg tak hensem ni. thanks bebanyak..

Nak tgk hasil lukisan lain Jie ni boleh klik kat sini.

Facebook dan SEX?



Suratan atau kebetulan.

p/s: topik ni nanti aku update

Marco Simoncelli . RIP??

Marco Simoncelli has died after a horrific crash at the Malaysian MotoGP in Sepang.



The race was cancelled after four minutes when Honda rider Simoncelli fell and was hit by Colin Edwards and Valentino Rossi as he slid across the track. The 24-year-old had his helmet knocked off in the accident and the race was immediately red-flagged. Honda rider Simoncelli first entered MotoGP for the 2010 season. He won his first pole position at the Catalunya race in June this year. World champion Casey Stoner said: "As soon as I saw the footage it just makes you sick inside. "Whenever the helmet comes off that's not a good sign." Simoncelli's first podium finish came in the Czech Republic in August when he finished third but he bettered that with a second-place finish at the Australian GP. The Italian started in the 125cc class in 2002 and moved up to the 250cc class in 2006. He claimed the 250cc world title in 2008.


watch video : http://www.youtube.com/watch?v=DDrgoEvQtTA


sources: BBC sport

Saturday, October 15, 2011

Blues TwitterJaya

Aku tetiba ter compose sebuah lagu blues bertajukkan twitter.So, kalau sesape yg tahu baca chord lagu ni korang try la main.Lagu blues yg basic je. hihih. nanti aku record lagu ini ok?

Tajuk : Blues TwitterJaya
Composer: Dill Azahar



Em-G#5-A5-Bb-B5-Bb-A5-E

verse1
E
Twitterjaya, di garis masa
E
tempat kita bercengkerama
A
kongsi cerita, sedih gembira
E
sambil gelak typo bersama
B7 A E
Di garis masa, TWITTERJAYA


verse2
(follow verse1's chords)

aku harap kita semua
tak berganjak tak berubah
biar butthurt tp tak kisah
asal kita kekal bersama

oh di mana?

di TWITTERJAYA.


Chorus

A E
kau siapa, aku siapa
A E
tidak kisah pangkat dan harta
A E
tua muda miskin kaya
E A
kita semua tiada bezanya
E
Tiada bezanya (2x)
B7 A
Di mana?
E
TWITTERJAYA



=)

Tuesday, October 4, 2011

Rock the World 2011




Salam semua!

Mesti ramai yang dah tahu event wajib pergi atau patut tahu
untuk golongan2 remaja, yang dah berumur pun ada gak
iaitu himpunan pemusik2 underground dan mainstream tanah air,
ROCK THE WORLD. (RTW)

hell yeah!! (satu ayat yang panjang, kagum2)

Tapi yang lebih kagumnye, band aku pun turut serta
untuk menjayakan event ini. Ye la, band aku la,
MELODISASTER . hahah! tak sabar rasanye nk perform.

Tarikh RTW jatuh pada 10.12.2011. So, save dalam calendar
korang untuk join event ni.

Perform onstage RTW ini merupakan impian aku sejak
aku mula belajar main guitar dulu2. Alhamdulillah.

apa2 info korang boleh pegi ke official website RTW

rocktheworld.com.my

tapi, skrg ni takde apa2 update pun. maybe
masa end of november kot baru active website tu.


So, keep on rocking guys!