Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Thursday, December 29, 2011

Melodisaster : State of Denial (2012)

Salam!



As we promise you, here is the details on pricing, promotion and for the
first time the album cover artwork release.

WE PRESENT YOU MELODISASTER DEBUT ALBUM "STATE OF DENIAL"

Melodisaster - State Of Denial, near it's release day.
The exact date of lauching will be announce soon.
But, now you can book / make a pre-order.

All Pre-orders will purchase the album for ONLY RM15 (instead of retail price RM18)
+ special discount voucher for Melodisaster - State Of Denial t-shirts.

Why wait? Make your Pre-Order now! (No payment required for Pre-Order)

Send your Full Name & Mobile phone number to
mldstr@gmail.com or just text to 019-2207366.
Or you can just inbox www.facebook.com/hizamyusri

For more information, please contact above details.
All promotions above valid for pre-orders only

Wednesday, December 28, 2011

Fakta tersembunyi dalam 3 Abdul


Salam,


Memang tipu la kalau korang tak pernah tgk filem P.Ramlee kan?

Salah satu filem yang aku suka adalah "3 Abdul".

Walaupun filem nye orang buat bahan gelak, tapi ada moral yang

tersirat dalam filem tersebut. Dan mesej yang cuba di sampaikan

bukanlah tahap pendidikan moral tahun 6.

Tapi adalah secara umum dan global.


Filem "3 Abdul" sebenarnya adalah cara P Ramlee mengutuk 'wahhabism'.

Fahaman wahhabism yg diasaskan oleh Muhammad ibn Abd al-Wahhab.

inilah yg mengusir ahli bait di tanah arab hingga ada yg lari ke nusantara.

jahatnya mereka yg berfahaman wahabi ini, sesiapa yg tidak mahu mengikut mereka,

SEGALA HARTA BENDA MEREKA AKAN DIRAMPAS .

ini fakta sejarah... dan ini adalah BENAR.


Dulu popular dengan satu artikel


The Dark History of wahhabis


Tapi ramai x perasan, bagaimana P ramlee mendidik kita...

maka diulang 3 kali, Abdul wahab, Abdul Wahib, dan Abdul Wahub.


So, kalau nak tahu info lebih lanjut pasal wahhabism ni. korang bleh je google.

=)

Friday, December 16, 2011

State of Denial PROMO


Salam semua,
Ni ada promo skit nak kabo kat semua.

WE PRESENT YOU MELODISASTER DEBUT ALBUM
"STATE OF DENIAL"

Melodisaster - State Of Denial, near it's release day.
The exact date of lauching will be announce soon.
But, now you can book / make a pre-order.
All Pre-orders will receive a special promo price & surprise gifts.

Why wait? Make your Pre-Order now!
(No payment required for Pre-Order)

Send your Full Name & Mobile phone number to
mldstr@gmail.com or just text to 019-2207366.
Or you can just inbox
www.facebook.com/hizamyusri

P/S: Blurry background of this promo flyer
is the illustration of State Of Denial Album.
Full Cover will be release soon ;)

Wednesday, December 14, 2011

10 Disember 2011

Salam,

Tak ramai yang tahun bahawa tarikh 10 Disember 2011
sangat penting dan bersejarah dalam hidup aku.
Ramai yang tahu pada hari itu byk event2 besar diadakan.
Macam ZoukOut2011, Tiesto dan yang paling dinantikan
adalah ROCK THE WORLD : Adrenaline 2011.
Band aku, melodisaster perform woi!!!! Syok!

Kali ni, band aku ade extra line up. Boy Razif.
Dia ni ex-guitarist Sourtury dan band skrg dia ParaBola
yang dlu penah kongsi stage dengan Melodisaster masa
ROTTW Road to Soundstage 2010 dulu.

Aku saja nak Melodisaster ada 2 guitarist sbb taknak bagi
kosong sangat sound atas stage.
And aku boleh focus pada vocal dan riffing aku.
Part solo pass kat Boy Razif.

Hari tu kitorang ada extra "Crew" yang byk tolong kitorg
setup senjata (instrument la). Thanks kepada Zam GW,
Kay Carolin, Alam Yusri dan Mubin sbg photographer backstage.
Terima kasih kepada umi sebab sudi tolong jaga barang dan gf aku.
hihi

And thanks to my lovely gf, sayang sebab sudi join sekali teman. hihih.
I love you.

Terima Kasih kepada geng2 Gerakan Grunge Bangkit
sebab support kaw-kaw.
Aku suka body surfing korang, Terbaik!!!
Terima Kasih kepada Tune talks dan Fatboy Records.
Terima Kasih kepada Abang ROM dan ROTTW
Terima Kasih kepada mereka yang support Melodisaster
dari dekat dan jauh

Terima Kasih Semua!


p/s: aku bersyukur padaMu Ya Allah kerana memberikan aku peluang dan menunaikan impian hamba Mu ini. Amin.