Entri di blog ini adalah 50% benar dan 50% tidak benar dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

_______________________________________________




Thursday, April 19, 2012

Kisah Cinta Najwa Latif

Salam,
Apa khabar semua? sihat ke? hahaha!
Macam pelik je intro untuk entri kali ni.

Ok, korang mesti kenal najwa latif kan?
Penyanyi muda yang tiba-tiba meletop dalam
industri musik tanah air.



Pagi tadi, masa otw ke uitm aku terdengar
lagu baru dia (baru tak baru la, tp aku baru tahu)
tajuk lagu dia "KOSONG". Aku terus tergelak.
HAHAHAHHAHAHAHAHA!!!
Tiba-tiba aku terasa terbayangkan kisah cinta dia
melalui lagu-lagu yang dia cipta.


1) CINTA MUKA BUKU

"Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku,
kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu...ooooh,
hatiku rasa sesuatu"

- ni kira time2 dia kenal cinta hati dia la via facebook


2) CARTA HATI

"Jangan engkau jangan pergi,
Jangan tinggalku sendiri,
Jangan tinggalkan carta hati"

- ni kira time2 tgh hangat bercinta dengan kekasih
yang dia kenal kat facebook tu, jiwang bagai"


3) KOSONG

"Segala kata cacian yang telah engkau berikan,
membuatku rasa kosong...kosong.

Setiap detik diperhatikan kau cari cara
putar belitkan, kau jadikan diriku
kosong kosong....."

- skrg ni time dah break up ke? atau
tgh hangat bergado ni? hahaha!


Aku tak tahu la samada Najwa Latif sendiri yang tulis lagu tu
atau dia hanya sekadar boneka pada label musik
yang menggunakan dia sebagai market.

kesimpulannya, habiskan sekolah dulu dik. Baru la sibuk-sibuk
dengan hal percintaan dan nyanyian.

Sunday, April 8, 2012

Kajian tentang Lelaki Idaman

Ciri-ciri Lelaki idaman bagi wanita/perempuan mengikut kategori semasa.

REKOD KAJIAN STATISTIK PADA 2003 - 2009

Ciri-ciri Lelaki idaman bagi perempuan sekolah:
1) Jambu, Kacak
2) Pemalu
3) Rambut bergaya
3) Pandai
4) Sekurang-kurangnya ada satu bakat (sukan atau seni)

Ciri-Ciri Lelaki idaman bagi perempuan di universiti/kolej
1) Smart,Jambu, Kacak
2) Dressup ikut trend terkini
3) Romantik
4) Ada transport (motor or kereta)

Ciri-ciri Lelaki idaman bagi perempuan berkerjaya
1) Smart, Jambu, Kacak
2) Romantik
3) Ada kerjaya
4) Pendapatan yang mampu menampung keluarga
5) Ada aset harta benda ( kereta atau rumah)


REKOD KAJIAN STATISTIK PADA 2010 - 2012

Ciri-ciri Lelaki idaman bagi perempuan sekolah:
1) Jambu, Kacak
2) Pemalu
3) Rambut bergaya
3) Pandai
4) Sekurang-kurangnya ada satu bakat (sukan atau seni)


Ciri-Ciri Lelaki idaman bagi perempuan di universiti/kolej
1) Tak kisah paras rupa
2) follower twitter lebih dari 1k
3) Kaya

Ciri-ciri Lelaki idaman bagi perempuan berkerjaya
1) Tak kisah paras rupa
2) kaya
3) kaya gila
4) kaya gila babi
5) kaya gila babi la sial